Krajská zdravotní uspořádala poprvé Ústecký hematologický den

06.05.2017 21:45

Oddělení klinické hematologie Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., uspořádalo odbornou konferenci s názvem Ústecký hematologický den. Ústecké oddělení klinické hematologie je od roku 2013 pracovištěm s rozšířenou hematoonkologickou péčí a centrem pro léčbu hemofilie pro celý Ústecký kraj.

Krajská zdravotní uspořádala poprvé Ústecký hematologický den
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Konference se uskutečnila v pátek 28. dubna 2017 v přednáškových prostorách Vzdělávacího institutu Krajské zdravotní, a. s.,  v ústecké Masarykově nemocnici. Větší část dopoledního bloku byl věnován trombóze u onemocnění krve v příspěvku prof. Miroslava Penky, CSc., z Fakultní nemocnice Brno, trombóze u nádorových onemocnění a jejím příkladům v netypické lokalizaci. Přednášející se věnovali také problematice paroxysmální noční hemoglobinurie - vystoupení k ní měl předseda České hematologické společnosti doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc., z Ústavu hematologie a krevní transfuze. S příspěvkem "Novinky v patogenezi a léčbě imunních cytopenií" vystoupil prof. MUDr. Tomáš Kozák, PhD., MBA, přednosta Interní hematologické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

"Ústecký hematologický den měl premiéru, toto odborné setkání se konalo poprvé. Zúčastnilo se ho celkem 90 zájemců z řad lékařů, sester a laboratorních pracovníků. Akci jsme uspořádali hlavně pro kolegy z dalších oborů, aby získali nebo si doplnili přehled o novinky a zkušenosti z klinické hematologie, s jejímiž výsledky se prakticky denně setkávají. Myslím si, že se vydařila a uspořádat ji chceme i příští rok," řekla MUDr. Jana Ullrychová, primářka Oddělení klinické hematologie Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., která byla odborným garantem konference.

"Jsem rád, že vzniká nová tradice hematologických dnů. Vzniká v době, kdy oddělení supluje nedostatek hematologické péče v našem kraji, a musím velmi poděkovat za všechno, co pro pacienty děláte. Obor hematologie má v ústecké nemocnici tradici: v roce 1949 se ujal jejího vedení, pod hlavičkou transfuzní stanice, primář MUDr. Jaroslav Matoušek, po něm zde působil nynější profesor MUDr. Jan Kvasnička, poté paní primářka MUDr. Jarmila Rennerová a primář MUDr. Jiří Libiger a od roku 2012 vede oddělení paní primářka MUDr. Jana Ullrychová," připomněl MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…