Královéhradecký kraj: Ve dvorské zoologické zahradě utrácení zvířat nehrozí

25.03.2021 22:33

Vládní protiepidemická nařízení se dotkla i zoologických zahrad. Z důvodu výpadku příjmů z návštěvnické sezony zahradám dochází finanční možnosti. Ředitel Safari Parku Dvůr Králové nad Labem Přemysl Rabas upozornil, že situace může být zejména pro malé zahrady likvidační.

Královéhradecký kraj: Ve dvorské zoologické zahradě utrácení zvířat nehrozí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Situace se v posledních týdnech velmi dramatizovala. S ohledem na nepředvídatelnost vývoje se proto již dlouho zabýváme různými variantami krizového scénáře. Dosud to v praxi znamenalo pouze pozastavení některých plánovaných oprav. Jsem šťastný, že díky dlouhodobé podpoře zřizovatele, momentální zvýšené podpoře státu, ale především díky současné obrovské a bezprecedentní pomoci široké veřejnosti jsme na nějakou dobu dalších restrikcí ušetřeni. Všem, kteří nám pomáhají moc děkujeme a budeme věřit, že se park za pár týdnů bude moci otevřít veřejnosti,“ říká ředitel safari parku Přemysl Rabas.

Safari Park Dvůr Králové finančně podporuje kraj roční vyrovnávací platbou na základě závazku veřejné služby. V loňském roce kraj takto zoo vyplatil více jak 61 milionů korun. K tomu s ohledem na ztráty vzniklé vlivem protiepidemických opatření kraj své zoo poslal dalších 13,43 milionu korun nad rámec každoroční vyrovnávací platby.

Situaci musí řešit i vláda, která prostřednictvím ministerstva životního prostředí zoologické zahrady podporuje. „Jsem rád, že ministerstvo životního prostředí navýšilo podporu a Královéhradecký kraj společně se sponzory na pomoc safari parku nebude sám. Budeme dále apelovat na ministerstvo, aby zoologické zahrady podpořilo dostatečně, aby řešení v této situaci nebylo jen na nás a darech milých příznivců zoo. My naši zoologickou zahradu padnout nenecháme, ale stát musí kompenzace směřovat i do této oblasti,“ apeluje Pavel Bělobrádek, náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…