Královehradecký kraj podpořil publikaci a film o Kuksu

09.03.2015 16:02

Jedna z nejatraktivnějších historických památek Královéhradecka – barokní hospital Kuks – se dočká filmového dokumentu i vlastní knihy. Publikace se bude skládat především z obrazového materiálu dějin Kuksu a zahrne i fotogalerii dvouleté etapy rekonstrukcí.

Královehradecký kraj podpořil publikaci a film o Kuksu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hejtman Lubomír Franc

Už v průběhu roku 2014 se uskutečnilo několik schůzek pracovní skupiny kvůli plánovaným oslavám revitalizace Kuksu v roce 2015. Mezi navrhovanými aktivitami bylo právě i vydání obrazové publikace o dějinách Kuksu, které bude mapovat změny a vývoj této významné architektonické památky Královéhradeckého kraje. Její vydání připravuje Nakladatelství lidové noviny a kraj přispěje na její vydání částkou 200 tisíc korun.

„Kuks je jednoznačně naše vlajková loď v tomto roce. Jedná se o unikátní rekonstrukci, a proto jsme se rozhodli podpořit novou knihu, která bude obsahovat zatím nejkompletnější dějiny Kuksu. Barokní atmosféra v celém komplexu na návštěvníky dýchá. Kdo jednou tu krajinu zažil, určitě se tam rád vrací“, říká o projektu náměstek hejtmana Otakar Ruml, odpovědný za oblast dotací.

Kniha, která bude mít 400 stran a 250 ilustrací, vyjde v nákladu 1000 kusů. Kraj dostane stovku pro reprezentační účely. Křest proběhne v rámci listopadových vánočních trhů na Kuksu.

Film „Sen o Kuksu“ by měl být hotový už na konci března a Královéhradecký kraj získal exkluzivní práva pro nekomerční vysílání. Na hodinový dokument přispěl dotací 250 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-kralovehradecky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…