Lesy ČR: Diplomat z Nikaraguy diskutoval v Hradci Králové o české plantáži teaků

21.04.2016 10:18

Generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád se v pondělí 18. dubna setkal v Hradci Králové s ministrem zahraničních věcí Nikaraguy Samuelem Santosem Lópezem.

Lesy ČR:  Diplomat z Nikaraguy diskutoval v Hradci Králové o české plantáži teaků
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lesy ČR od roku 2006 spoluvlastní v této středoamerické zemi teakovou plantáž s několika objekty. Záměrem vedení podniku je však celý pozemek i s budovami v dohledné době prodat. „Nejistota zhodnocení investice, ale i vzdálenost a nedostatečná znalost prostředí i pěstování teaků nás vede k záměru prodeje,“ vysvětlil generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Podle Samuela Santose Lópeze je prodej 200 hektarového pozemku možný. Přislíbil součinnost při procesu hledání případného investora i při řešení problémových splachů odpadů z komunální skládky vzdálené od plantáže jen několik kilometrů.

Cílem setkání nebylo obchodní ujednání, ale navázání přátelského kontaktu, který může v budoucnu pomoci jak podniku, tak České republice v rámci dobrých zahraničních vztahů i možných investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…