Letní pecky naplnily léto v kraji zážitky

02.10.2014 11:32

Třetí ročník, cestovatelské soutěže Pardubického kraje Letní pecky, poznej všecky zná své vítěze. Hlavní cenu získal Vladimír Balouch z Újezdu u Valašských Klobouk ve Zlínském kraji, který navštívil 17 z celkem 20 soutěžních míst. Jeho razítky téměř zaplněnou Vandrovní knížku ještě předčil výherce doprovodné soutěže Vyfoť kód & vyhraj tablet Ondřej Plíva, který nevynechal žádnou destinaci zapojenou do Letních pecek a v každé správně odpověděl na soutěžní otázku. Navíc QR kódové soutěži kraloval už podruhé.

Letní pecky naplnily léto v kraji zážitky
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Vítězem cestovatelské soutěže Pardubického kraje Letní pecky, poznej všecky vyhrál Vladimír Balouch z Újezdu u Valašských Klobouk. Cenu za něj převzal Josef Balouch.

„Cílem letní soutěže Pardubického kraje a Destinační společnosti Východní Čechy je podpořit vnitřní turistiku v našem kraji, což se soudě podle ohlasů a doručených Vandrovních knížek daří už třetím rokem. Dobré znamení je, že se letos zúčastnilo i mnoho lidí z ostatních krajů. Jen mezi výherci jsou tři ze Středočeského a jeden ze Zlínského kraje,“ komentoval soutěž hejtman Martin Netolický.

„Letos lidé celkem rozebrali necelých 15 tisíc Vandrovních knížek. Zaplněných razítky se nám jich vrátilo přes pět set,“ konstatoval krajský radní pro cestovní ruch René Živný. „Obdivuju všechny, kteří nelenili a zpříjemnili si léto nejrozmanitějšími zážitky po celém Pardubickém kraji. Klobouk smekám před Ondřejem Plívou, který stejně jako loni nejenže navštívil všechna soutěžní místa, ale poradil si i se záludnými otázkami skrytými pod QR kódy. V soutěži neměl konkurenci, další v pořadí vyfotil osm soutěžních QR kódů,“ neskrýval radost René Živný.

Ve hře byly atraktivní ceny. Vladimír Balouch získal wellness víkend pro dvě osoby v hotelu Vista na Dolní Moravě, Miroslava Jelínková ze Žamberka za druhé místo ubytování s polopenzí pro dvě osoby na hradě Svojanov a Dana Hykšová z Pardubic poukaz na konzumaci v restauraci Bohém v hotelu Aplaus v Litomyšli. Další vylosovaní výherci se mohou těšit ze seriálové edice DVD Hořící keř, poukazů na vyjížďku na koních na Ranči Kovářov, rodinných vstupenek do Státního zámku Slatiňany nebo do skanzenu na Veselém Kopci. Všech 20 vylosovaných, kteří zaslali vandrovní knížky s minimálně pěti razítky z jednotlivých turistických míst, navíc získalo poukaz na konzumaci v rybářském areálu Rybolov pro děti a dospělé v Lázních Bohdaneč.

Hlavním mottem letošního ročníku oblíbené soutěže byly zážitky. Takže nejen vidět, prohlédnout, navštívit, ale hlavně vyzkoušet, ochutnat, užít si. „Osobně mohu srovnat loňské výlety za tradicemi kraje s letošními cestami za zážitky a adrenalinem a musím přiznat, že mně jako sportovce uchvátila pestrost nápadů jednotlivých destinací. S dětmi určitě vyrazím na rybolov do Lázní Bohdaneč nebo do atrakcemi nabitého centra na Dolní Moravě,“ vyjmenoval pár z 20 destinací René Živný.

Na 20 úspěšných soutěžících a jejich rodiny při slavnostním vyhlášení na pardubickém zámku čekalo ještě jedno překvapení v podobě netradičního výstupu na Králický Sněžník přímo z malého nádvoří zámku. Prohlédnout si mohli také kapli Tří králů.

Shrnutí soutěže Letní pecky, poznej všecky:

- principem bylo nasbírat alespoň pět razítek z 20 turistických destinací

- v podsoutěži Vyfoť kód & vyhraj tablet bylo cílem navštívit co nejvíce soutěžních míst a v každém odpovědět správně na otázku, která se načetla chytrým telefonem přes QR kód

- soutěž se konala od 1. června do 15. září 2014

- tématem 3. ročníku soutěže byly zážitky

- mediálními partnery velké prázdninové soutěže byly Rádio Blaník a Regionální Deník

Zapojené turistické destinace:

Dělostřelecká tvrz Hůrka, Klášter Hora Matky Boží, Dolní Morava relax&sport resort, Zámek Slatiňany, Švýcárna Slatiňany, Rekreační lesy Podhůra, Poklad v geoparku Železné hory, Průmyslové muzeum Mladějov a mladějovská úzkokolejka, Muzeum řemesel Letohrad, Zámek Moravská Třebová, Gastronomie v Litomyšli, Zámecké sklepení Litomyšl, Originální fotografie z Choltic, Tradice a historie na Veselém Kopci, Hrad Svojanov, Vodní radovánky a atrakce v centru Pardubic, Sportareál České Petrovice, Výletní loď Arnošt z Pardubic, Železnými horami na koni, Pardubické letní kino, Lanové centrum Pardubice, Na rybolov do Lázní Bohdaneč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…