Liberecký kraj: Ode dneška už není při cestě do Německa potřeba negativní antigenní test

28.03.2021 21:12

Spolková republika Německo změnila hodnocení covidové situace v České republice. Ta je nyní dle měřítek německé strany považována za oblast s vysokým výskytem, což s sebou nese i zrušení potřeby antigenního testu při vstupu na německé území.

Liberecký kraj: Ode dneška už není při cestě do Německa potřeba negativní antigenní test
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

S tím souvisí i ukončení provozu odběrového místa pro testování řidičů kamionů na hraničním přechodu v Hrádku nad Nisou. Průjezd Německem bez testu bude možný i pro osobní dopravu, avšak turismus zatím není možný. Je pravděpodobné, že si Svobodný stát Sasko, se kterým má Liberecký kraj hranice, stanoví vlastní pravidla pro pendlery. 

V Libereckém kraji funguje pro řidiče TIR odběrové místo v Hrádku nad Nisou, přímo vedle silnice I/35. Nyní již nebude potřeba, a proto bude k neděli 28. března 2021 zrušeno. V provozu bylo od poloviny měsíce února a zpočátku mělo nepřetržitou provozní dobu. Po vyhodnocení zájmu řidičů se ustálila na šestnácti hodinách denně. Odběrový tým sloužil od pondělí do pátku v časech 6.00 až 22.00. Krátce bylo pro potřeby řidičů v provozu i odběrové místo na hraničním přechodu v Harrachově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…