Loňské investice se společnosti Granette & Starorežná Distilleries vyplatily

19.01.2014 21:27

Zaměřit se na export, a to nejen posilovat svoje pozice ve stávajících zemích, ale vyhledávat i nové destinace jako je například Čína, chtějí letos v akciové společnosti Granette & Starorežná Distilleries. V právě uplynulém roce zde tržby za export narostly o 5 procent. Velký zájem byl třeba o absinth v Jižní Americe.

Loňské investice se společnosti Granette & Starorežná Distilleries vyplatily
Foto: Granette & Starorežná Distilleries
Popisek: Granette & Starorežná Distilleries

Obrat se spotřební daní se vyšplhal v roce 2013 téměř na 1,3 miliardy korun. ,,Celkově se nám zvýšily tržby v porovnání s rokem 2012 o 11 procent a obdobný růst očekáváme i letos,“ zdůrazňuje generální ředitel společnost GSD Pavel Kadlec.

Ovšem nejde pouze o příjmy, ale rovněž o investice. Například o padesát milionů korun dané do nové stáčecí linky v prostějovském závodě. Linka je italské výroby, jednotlivé stroje dodali renomovaní výrobci technického zařízení, jakými jsou SACMI, AXTRA a CIMEC. Jedinou českou součástí linky je automatická sanitační CIP stanice, vyrobená opět renomovanou firmou - CFT Morávek. „Linka se postupně spouštěla v Prostějově na podzim a její nejvyšší výkonnostní kapacita je až 12 tisíc kusů půllitrových lahví za směnu,“ dodává P. Kadlec.

Rok 2013 představoval rovněž ve společnosti zvýšení investic do marketingové podpory, a to o 100 procent. Jednalo se o stěžejní podporu značek Stará myslivecká a řady Hanácká. Značka Stará Myslivecká zaplavila v říjnu televizní kanály Prima Group. ,,Kampaň byla cílená nejenom na spotřebitele, kteří Starou Mysliveckou znají, ale chtěli jsme oslovit rovněž mladší zákazníky,“ konstatuje generální ředitel. Granette & Starorežná Distilleries neponechává tedy nic náhodě, a to ani na poli reklamy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…