MHMP: Praha posiluje svoji protidrogovou politiku

14.12.2017 21:16

Rada hlavního města Prahy schválila tento týden v úterý návrh radního pro zdravotnictví Radka Lacka na poskytnutí finanční dotace 490 tis. Kč na projekty Protidrogové politiky hl. m. Prahy.

MHMP: Praha posiluje svoji protidrogovou politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Dotace v celkové výši 490 tis. Kč poputují organizacím SANANIM, z. ú., Středisko prevence a léčby drogových závislostí Drop In, o.p.s., a PROGRESSIVE, o.p.s., na realizaci následujících projektů:

Kontaktní centrum SANANIM 100 tis. Kč

Terénní programy SANANIM 80 tis. Kč

Terénní programy SANANIM pro práci se specifickými skupinami 80 tis. Kč

Nízkoprahové středisko Drop In, o.p.s., 80 tis. Kč

Terénní program sociálních asistentů – Streetwork Drop In, o.p.s., 70 tis. Kč

STAGE 5 - kontaktní a poradenské centrum závislostí PROGRESSIVE, o.p.s., 80 tis. Kč

Kontaktní centra svojí činností naplňují protidrogovou strategii hl. m. Prahy i státu. Nabízí odborné služby terciární prevence uživatelům návykových látek zejména prostřednictvím výdeje materiálu pro bezpečnější aplikaci drog, testováním na infekční choroby a poradenstvím. Všechny služby žádající o dotaci mají certifikát odborné způsobilosti služeb pro uživatele drog vydaný Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky.      

Nakoupený zdravotnický materiál bude sloužit k zajištění harm reduction služeb pro období od prosince 2017 do cca března 2018. Pod pojem harm reduction spadají veškeré aktivity a prostředky směřující k co největšímu možnému omezení zdravotních a sociálních rizik vyvstávajících v souvislosti se zneužíváním návykových látek.

„Realizace těchto služeb přispívá k ochraně veřejného zdraví, ochraně našich obyvatel. Terénní programy se zaměřují především na sběr použitého injekčního materiálu, poskytování zdravotnického materiálu, drobnou zdravotní péči a poradenství v oblasti sociálně právní. Vedle toho prosazuji navýšení mzdových prostředků pro adiktologické služby z rozpočtu hlavního města – chceme tím ocenit záslužnou a v mnohém rizikovou práci terénních pracovníků a dále je motivovat,“ řekl předkladatel návrhu radní Radek Lacko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…