Medové odpoledne ve Štítné bude ve znamení včel i slivovice

14.10.2014 15:32

Ochutnávka medu, medoviny, košt slivovice, pečení a zdobení perníků, výstava zahrádkářských výpěstků, včelařských potřeb, unikátní včelí tombola a příjemné tóny cimbálovky. To vše vás čeká na už desátém (!) ročníku Medového odpoledne, které se uskuteční v sobotu 18. října 2014 od 14 hodin v Kulturním domě ve Štítné nad Vláří.

Medové odpoledne ve Štítné bude ve znamení včel i slivovice
Foto: Archiv
Popisek: Med

Nejlepší med a nejlepší trnková slivovice budou známy už v páteční podvečer, kdy se tohoto úkolu zhostí posudková komise. A jak to probíhá? Příznivci tohoto valašského moku a trochy recese dají k posouzení půllitrový vzorek trnkové slivovice, kterou pak okoštuje proškolená laická komise a v sobotu od 15 hodin pak bude moct lahodné vzorky ochutnat a ohodnotit i široká veřejnost.

Ochutnávky všeho druhu jsou ostatně podstatou této akce. Návštěvníci mohou ochutnat květový, akátový, lípový, lesní, pastovaný, různé druhy medoviny i ostatní včelí produkty.

Příjemným překvapením a zábavou bude letos včelí tombola, sestavená z přírodních produktů. K vidění na akci budou živé včely ve skleněném úle, výroba svíček z včelího vosku i výpěstky tamních zahrádkářů.

Ve 14:30 budou pak slavnostně vyhlášeni vítězové soutěží o nejlepší med a slivovici.

S pestrým programem již tradičně vystoupí děti z mateřských škol ze Štítné a Jestřabí a školní soubor Javorníček. A aby hudby nebylo málo, celé odpoledne zpříjemní cimbálová muzika Vincúch z Valašských Klobouk.

Akce se koná za finanční podpory a záštity hejtmana Zlínského kraje MVDr. Stanislava Mišáka a rovněž za pochopení a podpory Obecního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…