Mezinárodní hudební festival Český Krumlov slaví 25 let

20.05.2016 9:00

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov oslaví v roce 2016 čtvrtstoletí své existence. Díky objevné dramaturgii i účasti světově proslulých interpretů si vydobyl přední místo mezi festivaly klasické hudby a stal se i trvalou součástí evropského hudebního kalendáře. Za vše hovoří jména umělců, jejichž účinkování je s festivalem spojeno: např. sopranistka Renée Fleming, mezzosopranistka Elina Garanča, tenoristé Jonas Kaufmann či José Cura, barytonista Dmitri Hvorostovsky, a zejména legenda operního světa Plácido Domingo.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov slaví 25 let
Foto: MHF ČK
Popisek: Juan Diego Flórez

Jubilejní 25. ročník se koná od 15. července do 6. srpna. V průběhu tří týdnů se představí celá řada výjimečných umělců v čele s hlavní hvězdou, tenoristou Juanem Diegem Flórezem, který festival zahájí operním galakoncertem. Doprovodí ho Symfonický orchestr Českého rozhlasu, rezidenční těleso festivalu.

V atraktivních prostorách města zapsaného na seznam UNESCO zazní symfonické i komorní koncerty v podání předních sólistů a souborů. Diváci zažijí nádhernou letní atmosféru hudebních večerů pod širým nebem v Pivovarské zahradě, v Zahradě Kooperativy či v zahradě nově opraveného kláštera, mohou se však těšit i na interiérové koncerty v Maškarním sále, v Zámecké jízdárně, v zámecké kapli či v klášterním kostele.

Vystoupí např. světově proslulí klavíristé Alexei Volodin či Kun Woo Paik za doprovodu symfonických těles. Uskuteční se také Noc s Mozartem - koncert k 260. výročí narození tohoto skladatele. Zazní zde i Mozartovo Requiem v podání sólistů Evy Hornyákové, Aleny Kropáčkové, Ĺudovíta Ludhy a Petera Mikuláše za doprovodu Jihočeské filharmonie a Kühnova smíšeného sboru. Připravena je též komorní řada koncertů: právě zahajujeme předprodej vstupenek na koncert souboru Tiburtina Ensemble, koncerty varhaníků Karla Martínka a Jaroslava Tůmy a na Koncert vítězů mezinárodních soutěží.

MHF Český Krumlov však kromě klasické hudby nabízí i široké spektrum dalších hudebních žánrů: jazz, muzikál, filmovou hudbu, flamenco, šanson a další. Vystoupí např. muzikálové hvězdy v programu Bravo Broadway!, brilantní flamencový kytarista Carlos Piñana za doprovodu symfonického orchestru či jazzová legenda, trumpetista Arturo Sandoval, který zahraje dokonce dvakrát: v Zámecké jízdárně jako sólista s Jihočeskou filharmonií (zazní mj. i Sandovalův Koncert pro trubku a orchestr) a v Pivovarské zahradě s jazzovým programem za doprovodu CBC Big Bandu. Připraven je i večer filmových melodií Ennia Morriconeho a Luboše Fišera či koncert šansoniérky Szidi Tobias.

Závěrečný koncert 25. ročníku pak bude skutečně velkolepý. V Pivovarské zahradě zazní dílo Carla Orffa Carmina Burana v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu, Kühnova smíšeného sboru a Kühnova dětského sboru. Sólisty budou mj. kontratenorista Roger Isaacs či barytonista Audun Iversen.

Koncertem pro členy Klubu přátel MHF Český Krumlov bude projekt „Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer“, který se uskuteční 21. 7. v Pivovarské zahradě. V minulých letech jsme členům klubu nabídli koncerty klasické hudby, tentokrát jsme se rozhodli změnit žánr. S hudbou z pera dvou výjimečných skladatelů, Ennia Morriconeho a Luboše Fišera, vystoupí Filharmonie Bohuslava Martinů, pěvecký sbor Canticum Camerale a sólistky Patricia Janečková a Taťána Roskovcová. Členové klubu na tento koncert mají vstupenky zdarma či s výraznou slevou, dle druhu členské karty.

Více informací na www.festivalkrumlov.cz v sekci Program.

Program koncertů MHF Český Krumlov 2016:

Pátek 15. 7. 21:30 Zámecké terasy

„Vivat festival“
Audiovizuální představení

Jižní terasyMHF Český Krumlov slaví 25 let, a úvodní večer bude proto oslavou tohoto výročí. Připravena je laserová show, hudební i obrazová projekce z koncertů, které se uskutečnily v minulých letech, a na závěr večera pak ohňostroj. Program se odehraje na jižních terasách českokrumlovského zámku, diváci jej budou moci sledovat z protějšího břehu Vltavy. 

Sobota 16. 7. 20:30 Pivovarská zahrada

Zahajovací operní galakoncert
Sólista: Juan Diego Flórez - tenor
Dirigent: Christopher Franklin
Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Program: W. A. Mozart, Ch. Gounod, J. Massenet, R. Leoncavallo, G. Rossini, P. Tosti ad.

© Juan Diego Florez 2014 - 2Jedna z největších operních hvězd současnosti, peruánský tenorista Juan Diego Flórez, vystoupí pod širým nebem v Pivovarské zahradě se svým operním recitálem. Juan Diego Flórez jako mladík zpíval rock a pop, teprve později ho uchvátila klasická hudba. Jeho operní debut se odehrál na Rossiniho operním festivalu, kde na poslední chvíli zaskočil za nemocného kolegu. Jeho vystoupení vyvolalo doslova senzaci. Krátce nato dostal pozvání do milánské La Scaly, kde pod vedením dirigenta Ricarda Mutiho ve svých 23 letech otevíral novou operní sezónu. Od té doby vystoupil na všech předních operních scénách světa, zejména v operách Rossiniho, Donizettiho a Belliniho. Od roku 2001 nahrává exkluzivně pro společnost Decca, pro niž natočil řadu recitálových alb a podílel se i na nahrávkách několika oper. BBC ho označila za jednoho z největších tenoristů historie. Na koncertě v Českém Krumlově ho doprovodí rezidenční těleso MHF Český Krumlov, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, pod vedením Christophera Franklina.

www.juandiegoflorez.com
www.christopherfranklin.it
www.rozhlas.cz/socr/portal/

Neděle 17. 7. 11:00 Klášterní kostel

Tiburtina ensemble: Charlemagne (Karel Veliký a Karel IV., římští císaři - koncert k 700. výročí narození Karla IV.)
Barbora Kabátková (umělecká vedoucí, soprán, gotická harfa), Hana Blažíková (soprán, gotická harfa), Ivana Bilej Brouková, Tereza Havlíková, Marta Fadljevičová, Anna Chadimová Havlíková (soprán), Daniela Čermáková, Kamila Mazalová (alt)

Tiburtina ensembleŽenský vokální soubor Tiburtina ensemble se věnuje interpretaci gregoriánského chorálu, středověkého vícehlasu, ale i soudobé hudby. Soubor byl založen v roce 2008, i za tuto krátkou dobu si však vydobyl pevnou pozici na poli tzv. autentické interpretace staré hudby a řadí se mezi špičky ve svém oboru. V Českém Krumlově vystoupí Barbora Kabátková, umělecká vedoucí souboru, společně s dalšími členkami souboru.

www.tiburtina-ensemble.com

Čtvrtek 21. 7. 20:30 Pivovarská zahrada

Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer
filmové melodie dvou osobitých skladatelů
Sólisté: Patricia Janečková, Taťána Roskovcová - zpěv
Sbor: Canticum Camerale
Dirigent: Stanislav Vavřínek
Filharmonie Bohuslava Martinů

Program:
E. Morricone: Pro hrst dolarů (1964), Pro pár dolarů navíc (1965), Hodný, zlý a ošklivý (1966), Tenkrát na Západě (1968), Nebeské dny (1978), Profesionál (1981), Tenkrát v Americe (1984), Misie (1986)
L. Fišer: Sinfonia Fišeriana (hudebně-obrazová báseň z televizní a filmové hudby autora)

FBM 2_FilharmonieBohuslavaMartinů©Projekt Ennio Morricone & Luboš Fišer je přehlídkou známých filmových melodií dvou rozdílných skladatelů, kteří mají jedno společné: i „obyčejné“ filmy povyšovali svým mistrovstvím na umění. Vystoupí pěvecký sbor Canticum Camerale, zpěvačky Patricia Janečková a Taťána Roskovcová a Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením Stanislava Vavřínka.

www.patricia-janeckova.com
www.tatanaroskovcova.cz
www.filharmonie-zlin.cz

Pátek 22. 7. 19:30 Zámecká jízdárna

Sólista: Alexei Volodin - klavír
Dirigent: Daniel Raiskin
Plzeňská filharmonie

Program: A. Dvořák: Slovanský tanec č. 3 As dur, op. 46; S. V. Rachmaninov: Klavírní koncert č. 2 c moll, op. 18; J. Brahms: Symfonie č. 2 D dur

 

Ruský klavírista Alexei Volodin je oceňovaným sólistou, který vystupuje s předními světovými orchestry. Je rezidenčním umělcem slavného Mariinského divadla, pravidelně koncertuje např. pod vedením proslulého dirigenta Valerije Gergijeva. Jeho repertoár zahrnuje skladby Beethovena, Brahmse, Rachmaninova, Prokofjeva, ale také např. Ščedrina či Gershwina. Žádané jsou i jeho recitály, vystoupil v londýnské Wigmore Hall, ve vídeňském Konzerthaus, Salle Pleyel v Paříži, v Tonhalle Zürich i v dalších světově proslulých sálech. V Českém Krumlově ho doprovodí Plzeňská filharmonie pod vedením Daniela Raiskina.

www.alexeivolodin.com

www.danielraiskin.com

www.plzenskafilharmonie.cz

Sobota 23. 7. 20:30 Pivovarská zahrada

Carlos Piñana: Flamenco Symphony
Sólisté: Carlos Piñana - kytara, Agustín Garnés - zpěv, clapping, Miguel Ángel Orengo - bicí nástroje, Maise Márquez - tanec, clapping
Dirigent: Jan Kučera
Moravská filharmonie Olomouc

Alexei Volodin
Do Českého Krumlova se opět vrací flamencový kytarista Carlos Piñana, který vystupuje jak v sólových recitálech, tak v různých projektech zahrnujících klasickou hudbu, jazz, tanec či world music. V jeho hře se snoubí brilantní kytarova technika s neobyčejným výrazem, poezií a lyrismem. Podařilo se mu vytvořit zajímavý diskurz flamenca a jiných hudebních stylů, kterými vytváří originální hudební řeč. Je mistrem improvizace, což dokazuje v sólových instrumentálních kusech i při doprovázení zpěváků. V Českém Krumlově tentokrát vystoupí s projektem Flamenco Symphony, v němž představí temperamentní flamenco za doprovodu symfonického orchestru.

www.carlospinana.com

www.mfo.cz

Sobota 23. 7. 19:30 Maškarní sál

Schwingungen trio
Kirill Rodin
- violoncello, Sanghee Cheong - housle, Sangeil Shin - klavír
Program: M. Glinka, L. van Beethoven, A. Arensky

Carlos Pinana

Název klavírního tria Schwingungen vychází z jedné z nejslavnějších koncertních sérií, Schwingungen. Tuto koncertní sérii pořádá Verein für Internationale Musik- und Kulturförderung (IMK; Mezinárodní společnost na podporu hudby a kultury). Deset let po premiéře koncertu Schwingungen houslistka Sanghee Cheong, pianista Sangeil Shin a violoncellista Kirill Rodin stále okouzlují posluchače svou hudbou.

Neděle 24. 7. 11:00 Klášterní kostel

Karel Martínek - varhany

Program:
J. S. Bach: Toccata a fuga d moll BWV 565, Chorálová předehra „Nun komm der Heiden Heiland“ BWV 569, Fantazie G dur BWV 572; Johann Pachelbel: Ciacona F dur; Jean-Claude Daquin: Noël X; Karel Martínek: Krumlovské imprese - improvizovaná suita (Zámek, Zahrada nad městem, Skála, Vltavské meandry, Kříž nad řekou, Ohňostroj)

Schwingungen Piano Sania - kopie

Karel Martínek působil v letech 1994-2008 jako varhaník v olomoucké katedrále sv. Václava, v současné době je varhaníkem chrámu sv. Mořice v Olomouci. Vedle interpretace širokého spektra varhanní literatury se věnuje také improvizaci. Ve svém rodném městě Olomouci uvádí tematické večery, inspirované biblickými texty a kombinující varhanní improvizace s mluveným slovem. Je také autorem skladeb pro sólové varhany, pro klavír i pro sbor a orchestr.

www.karelmartinek.cz

Středa 27. 7. 20:30 Zahrada Kooperativy

Szidi Tobias & Band Jolanka komorně (večer šansonů z dílny autorských dvojic Vyskočáni - Lipovský, Vyskočáni - Lasica, Hapka - Horáček)

Karel Martínek

Szidi Tobias se narodila na Slovensku, studovala herectví v Bratislavě a Budapešti a jako herečka prošla několika divadly (např. Astorka Korzo). Pěvecky se Szidi Tobias výrazně prosadila poprvé po roce 2000 ve spolupráci s dvojicemi Svoboda-Horáček a Hapka-Horáček, v současnosti nejvíce spolupracuje s textařem Peterem Lipovským a skladatelem Milanem Vyskočánim. Vystupuje s kapelou Szidi Tobias & Band, texty zpívá převážně v českém jazyce, ale i ve slovenštině a maďarštině. Její nejnovější CD se jmenuje Jolanka a písně z této desky zazní i v českokrumlovské Zahradě Kooperativy. Na programu jsou však i další písně a šansony z dílny Vyskočáni-Lipovský, Vyskočáni-Lasica, Hapka-Horáček aj.

http://www.studiodva.cz/sziditobias/

Čtvrtek 28. 7. 19:30 Zámecká jízdárna

Sólista: Kun Woo Paik - klavír
Dirigent: Alfonso Scarano
Severočeská filharmonie Teplice
Kühnův smíšený sbor
(mužská část sboru)
Sbormistr: Marek Vorlíček
Program:
Modest Petrovič Musorgskij: Symfonická báseň Noc na Lysé hoře; Sergej Rachmaninov: Klavírní koncert č. 1 fis moll; Ferruccio Busoni: Koncert C dur pro klavír a orchestr, op. 39

Szidi Tobias

Kun Woo Paik je jihokorejský klavírní virtuos žijící v Paříži. Své první veřejné vystoupení absolvoval v deseti letech, s Korejským národním orchestrem provedl Griegův Koncert pro klavír a orchestr. V patnácti letech odešel na studia do zahraničí, nejprve studoval prestižní Julliard School v New Yorku, poté pokračoval v Londýně a také v Itálii. V pouhých šestnácti letech provedl v newyorském Lincoln Center kompletní Ravelovo dílo pro klavír. Vystoupil poté i v tamní slavné Carnegie Hall. Koncertoval pod taktovkou takových mistrů, jako jsou Zubin Mehta, Mariss Jansons, Sir Neville Marriner, Wolfgang Sawallisch, Krzysztof Penderecki či Jiří Bělohlávek. V Českém Krumlově vystoupí tento virtuos společně se Severočeskou filharmonií Teplice pod vedením dirigenta Alfonsa Scarana, ve skladbě Ferruccia Busoniho pak zazpívá i mužská část Kühnova smíšeného sboru. Stejný program, který zazní v Zámecké jízdárně, provede Kun Woo Paik na podzim s Newyorskou filharmonií.

Pátek 29. 7. 20:30 Klášterní zahrada

Noc s Mozartem
koncert k 260. výročí narození W. A. Mozarta

Sólisté: Eva Hornyáková, Alena Kropáčková, Ĺudovít Ludha, Peter Mikuláš
Dirigent: Vojtěch Spurný
Jihočeská filharmonie
Kühnův smíšený sbor

Program: W. A. Mozart: Symfonie č. 38 D dur Pražská, KV 504; Requiem d moll, KV 626

MHF Český Krumlov připravil koncert s názvem Noc s Mozartem k 260. výročí narození W. A. Mozarta. Koncert se odehraje v klášterní zahradě, na programu jsou skladby W. A. Mozarta, v druhé půli večera pak Jihočeská filharmonie s Kühnovým smíšeným sborem provede Mozartovo Requiem. Jako sólisté vystoupí Eva Hornyáková, Alena Kropáčková, Ĺudovít Ludha a Peter Mikuláš, dirigovat bude Vojtěch Spurný.

Sobota 30. 7. 20:30 Pivovarská zahrada

Bravo Broadway!
melodie ze světových muzikálů
Sólisté: Christiane Noll, Rob Evan, Capathia Jenkins, Doug La Brecque
Dirigent: Randall Craig Fleischer
Moravská filharmonie Olomouc

MHF Český Krumlov pravidelně nabízí divácky oblíbené muzikálové večery. V předešlých letech festival připravil seriál Noc na Broadwayi, koncert rockových oper Broadway Rocks, večer s názvem James Bond Music či výlet do světa českého muzikálu. I tentokrát se diváci mohou těšit na slavné muzikálové melodie a na hvězdy broadwayských divadel - vystoupí Christiane Noll, Rob Evan, Capathia Jenkins a Doug La Brecque. Doprovodí je Moravská filharmonie Olomouc, taktovku pozvedne Randall Craig Fleischer.  

http://www.christycat.com/Christiane/
www.rob-evan.com
www.capathiajenkins.com
www.douglabrecque.com
www.randallcraigfleischer.com 

Neděle 31. 7. 20:30 Zámecká kaple

Jaroslav Tůma - varhanní pozitiv ´8, Semrádův positiv (představení unikátních nástrojů)
Program: Adam Václav Michna, Johann Pachelbel, Johann Jakob Froberger

Varhaník, cembalista, hráč na klavichord a kladívkový klavír Jaroslav Tůma je nositelem prvních cen v soutěžích ve varhanní improvizaci a laureátem řady interpretačních varhanních soutěží. Jeho bohatá koncertní činnost ho zavedla do většiny zemí Evropy, do USA, Japonska, Singapuru aj. V letech 1990-93 uvedl v Praze v jedenadvaceti koncertních programech kompletní varhanní díla J. S. Bacha, za tento projekt obdržel Výroční cenu Nadace Českého hudebního fondu. Zabývá se i koncertováním na historických nástrojích, kromě varhan i na kladívkovém klavíru, cembalu nebo varhanním pozitivu. Na klavichordu několikrát souborně přednesl Bachův Dobře temperovaný klavír. K 250. výročí úmrtí J. S. Bacha v roce 2000 nastudoval také cembalové Goldbergovy variace.

www.jaroslavtuma.cz

Úterý 2. 8. 19:30 Maškarní sál

Koncert vítězů mezinárodních soutěží
Sólisté:
Jae A Yoo - flétna, Huw Morgan - vítěz soutěže Pražské jaro 2016, obor trubka
Dirigent: Jan Kučera
Jihočeská filharmonie

Program: C. P. E. Bach: Koncert pro flétnu a orchestr d moll, Wq. 22; J. N. Hummel: Koncert pro trubku a orchestr E dur; J. Haydn: Symfonie č. 45 fis moll „Na odchodnou“

MHF Český Krumlov každoročně dává příležitost i mladým talentovaným hudebníkům. Jeden z koncertů v Maškarním sále bude proto patřit právě vítězům mezinárodních soutěží, např. Pražské jaro ad. Mladí sólisté vystoupí za doprovodu Jihočeské filharmonie, taktovku pozvedne Jan Kučera.

www.jcfilharmonie.cz

Čtvrtek 4. 8. 19:30 Zámecká jízdárna

Sólista: Arturo Sandoval - trubka
Dirigent: Jan Kučera
Jihočeská filharmonie

Program: A. K. Ljadov: Baba Jaga, op. 56; A. Arutunjan: Koncert pro trubku a orchestr As dur;
A. Sandoval: Koncertu pro trubku a orchestr č. 2 (evropská premiéra)

Pátek 5. 8. 20:30 Pivovarská zahrada

Arturo Sandoval - jazzová legenda
CBC Big Band
(umělecký vedoucí Miroslav Surka)

Do Českého Krumlova opět míří fenomenální trumpetista, ale také klavírista a skladatel Arturo Sandoval. Ovládá jazz, populární i klasickou hudbu, získal deset cen Grammy, cenu Emmy a mnoho dalších ocenění. Spoluzaložil úspěšnou skupinu Irakere, jejíž hudba byla fúzí jazzu, rocku, klasické hudby i tradiční kubánské hudby, později založil svou vlastní kapelu. Je žákem legendárního Dizzy Gillespieho a nahrál desky jak s ním, tak např. s Frankem Sinatrou, Paulem Ankou, Rodem Stewartem a mnoha dalšími. Narodil se na Kubě, od roku roku 1990 však žije v USA. V roce 2000 o něm byl natočen životopisný film Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala. Skvělý jazzman Arturo Sandoval v Českém Krumlově vystoupí dvakrát. První z koncertů doprovodí Jihočeská filharmonie, A. Sandoval v něm provede evropskou premiéru svého Koncertu pro trubku a orchestr. Koncert se odehraje v Zámecké jízdárně. V druhém večeru, tentokrát v Pivovarské zahradě, pak Arturo Sandoval nabídne jazzové standardy. Hvězdného trumpetistu doprovodí CBC Big Band pod vedením Miroslava Surky.

www.arturosandoval.com

Sobota 6. 8. 20:30 Pivovarská zahrada

Carl Orff: Carmina Burana
Sólisté: soprán - v jednání, Roger Isaacs - kontratenor, Audun Iversen - baryton
Dirigent: Ondrej Lenárd
Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Kühnův smíšený sbor, Kühnův dětský sbor

Závěrečný koncert 25. ročníku bude skutečně velkolepý. V Pivovarské zahradě zazní dílo Carla Orffa Carmina Burana, kantáta složená na motivy souboru středověkých náboženských, satirických, milostných a pijáckých písní a básní. Dílo provede Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením Ondreje Lenárda, zazpívá Kühnův smíšený sbor a Kühnův dětský sbor. Sólisty budou kontratenorista Roger Isaacs či barytonista Audun Iversen.

ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA

PRODEJ VSTUPENEK

Exkluzivní prodejce vstupenek na 25. ročník MHF Český Krumlov je společnost Ticketstream. Vstupenky jsou k dostání on-line v rezervačním systému Ticketstream www.ticketstream.cz nebo www.ts1.cz, vstup do rezervačního systému je možný rovněž přes stránky festivalu www.festivalkrumlov, sekce Vstupenky. Dále je rovněž možné koupit vstupenky osobně na jakékoli pobočce společnosti Ticketstream, jejichž seznam je uveden na webových stránkách společnosti. V Českém Krumlově prodej vstupenek zajišťuje Infocentrum se sídlem na Náměstí Svornosti 2, 381 01 Český Krumlov (www.ckrumlov.cz/info).
http://www.festivalkrumlov.cz/vstupenky

SLEVOVÉ PROGRAMY

Držitelé průkazů ZTP sleva 30 % po předložení příslušného dokladu. Držitelé průkazů ZTP/P sleva 30 % po předložení příslušného dokladu + doprovod zdarma. Děti do 6 let vstup zdarma (bez nároku na místo), děti od 6 do 15 let sleva 50 %. Jednotlivé slevy nelze sčítat. Jako každoročně festival ve spolupráci s Novinami města Český Krumlov vydává na vybrané koncerty i slevové kupony, které jsou určeny pro obyvatele Českého Krumlova.

KLUB PŘÁTEL MHF ČESKÝ KRUMLOV

Klub přátel MHF Český Krumlov je věrnostní program, který zahrnuje celou řadu výhod pro stálé příznivce festivalu, jako např. zvýhodněné vstupné na koncerty a společenské akce festivalu a rovněž slevy uplatnitelné v síti spolupracujících subjektů. Členové klubu mají také možnost přednostního nákupu vstupenek před zahájením prodeje pro ostatní zájemce. Klubu přátel MHF Český Krumlov je navíc každý rok věnován jeden festivalový koncert jako výraz poděkování za přízeň. Na tento koncert získávají členové klubu dvě vstupenky zdarma či s výraznou slevou, podle typu karty. Pro MHF Český Krumlov 2016 to je koncert „Filmová hudba: Ennio Morricone a Luboš Fišer“, který se uskuteční 21. července 2016 v Pivovarské zahradě.
http://www.festivalkrumlov.cz/klub-pratel-mhf-ck

PARTNEŘI

Odkazy na všechny partnerské subjekty i s možností propojení na jejich internetové stránky naleznete na webových stránkách MHF Český Krumlov www.festivalkrumlov.cz v sekci „Partneři“. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov děkuje všem svým partnerům za spolupráci a podporu s přesvědčením, že tato spolupráce je přínosem pro obě strany a nezastupitelnou službou veřejnosti.

Další informace o festivalu najdete na: www.festivalkrumlov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…