Milníky historie značky ŠKODA

20.09.2013 20:27

ŠKODA startuje druhou řadu přednášek o historii podniku. Odborníci a známé osobnosti pohovoří o zajímavostech a málo známých skutečnostech z historie značky ŠKODA.

Milníky historie značky ŠKODA
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

V prostorách nedávno kompletně zrenovovaného ŠKODA Muzea bude na podzim pokračovat velmi oblíbený cyklus přednášek o nevšedních momentech a událostech z historie automobilky ŠKODA.

 Na jaře zahájená série přednášek s osobními příběhy a zážitky, které jsou spojeny s historií podniku, se u návštěvníků setkala s tak velkým ohlasem, že ŠKODA Muzeum připravilo další pokračování. Cyklus sedmi tématicky laděných večerů bude probíhat od 1. října do 3. prosince s následujícími osobnostmi a příběhy:

1. října 2013
 Petr Hrdlička – Jak se rodil Favorit
 Přední český automobilový konstruktér vedl v 80. letech projekt vývoje modelu Favorit - vozu, který ve své době neměl v zemích východního bloku srovnání a obstál dokonce i v tvrdé konkurenci na západních trzích. Půjde o detailní a zasvěcený pohled na vývoj vozu ŠKODA Favorit i rozjezd jeho sériové výroby.

8. října 2013
 John Haugland – 25 let za volantem závodních vozů ŠKODA
 S vozy ŠKODA má tento norský závodník zkušenosti již od roku 1965. V České republice se těší nebývalé oblibě – není divu, vždyť v letech 1971 až 1990 reprezentoval značku ŠKODA jako tovární jezdec. Připsal si 106 vítězství ve třídě, zúčastnil se 32 závodů světového šampionátu. John Haugland během své návštěvy Mladé Boleslavi připomene zásadní momenty své rallyové kariéry a k lepšímu dá i úsměvné příběhy ze svého života v socialistickém Československu.

15. října 2013
 Jan Králík – Vrchlabí před ŠKODOU
 Známý automobilový publicista, který stojí za řadou knih o automobilce ŠKODA, přiblíží počátky automobilové výroby ve východočeském Vrchlabí, s důrazem na dobu před převzetím tamního podniku značkou ŠKODA.

22. října 2013
 Jan Tuček – Než vyjelo embéčko aneb vývoj NOV v letech 1956–1963
 Přední odborník na historii automobilismu a respektovaný autor mnoha knih bude informovat o méně známých typech, které předcházely vývoji legendárního vozu ŠKODA 1000 MB.

29. října 2013
 Mirek Škulina – Cestovatel Stanislav Škulina – ztracen v čase
 Cestovatel Stanislav Škulina podnikal ve 30. letech odvážné dálkové jízdy s vozy ŠKODA. V roce 1936 projel se svou chotí dvakrát napříč Afrikou, s vozem ŠKODA Rapid přitom najeli 52 000 km, většinou náročným terénem. O expedicích bude vyprávět jeho prasynovec, pan Mirek Škulina.

26. listopadu 2013
 Zdeněk Vacek – Po stopách Saši Kolowrata a Karla Čapka
 Známý publicista a spisovatel v oboru automobilové historie se zaměří na dvě významné osobnosti nerozlučně spojené s automobilkami ŠKODA a L&K. Zdeněk Vacek se nedávno vydal v jejich stopách – stylově ve veteránu ŠKODA Rapid OHV.

3. prosince 2013
 Michal Velebný – ŠKODA 200 RS a jeho 3 mušketýři
 Autor je specialista na historii závodních vozů (okruhových i rallyových). Tentokrát připomene jedinečný závodní vůz ŠKODA 200 RS ze 70. let. Ke slovu se dostanou i „tři mušketýři“ Horsák, Šedivý a Srnský, tedy jezdci závodící s vozem ŠKODA 200 RS.

 Přednášky se konají v sálech ŠKODA Muzea na třídě Václava Klementa v Mladé Boleslavi, začínají vždy od 17:30, vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…