Ministerstvo vnitra: Nemáme oficiální stanovisko k postupu Německa ohledně skupiny iráckých křesťanských migrantů

06.04.2016 15:48

Vyjádření Ministerstva vnitra k informacím médií o návratu 25 iráckých křesťanů z Německa do ČR:

Ministerstvo vnitra: Nemáme oficiální stanovisko k postupu Německa ohledně skupiny iráckých křesťanských migrantů
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Vzhledem k informacím médií, že Německo dle spolkového ministerstva vnitra vrací 25 iráckých křesťanských migrantů žádajících v zemi o azyl zpět do ČR, zveřejňujeme následující vyjádření:

Ministerstvo vnitra v tuto chvíli nemá od německé strany žádné oficiální stanovisko k možnému postupu Německa ohledně skupiny iráckých křesťanských migrantů, kteří po zrušení statusu azylanta v ČR požádali o azyl v Německu. ČR tak zatím neví, zda a z jakého důvodu Německo migranty do ČR vrátí, či zda se rozhodne pro jiné řešení. Pakliže od Německa případnou žádost o převzetí migrantů zpět dostaneme, budeme o dalším postupu veřejnost informovat. Do té doby však spekulace médií nebudeme komentovat.

Pokud se nicméně Německo rozhodne neudělit iráckým křesťanům azyl a na základě Dublinu je vrátí do ČR z důvodu, že už jednou požádali o azyl v členském státě EU, půjde o logický krok v souladu s mezinárodními pravidly.

V médiích také včera zazněla informace, že německé ministerstvo vnitra několik dní nevědělo, že zadržená skupina už před vstupem do Německa požádala o azyl v ČR a získaného azylu se poté vzdala. Ke spekulacím, zda nešlo o komunikační nedorozumění mezi ČR a Německem, uvádíme, že Policie ČR německým kolegům tuto informaci předala bezprostředně po zadržení skupiny v Německu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…