Ministerstvo vnitra zmodernizovalo radiokomunikace hasičů, záchranek a policie

07.12.2015 11:34

Od července 2014 do listopadu 2015 Ministerstvo vnitra zmodernizovalo digitální radiokomunikační síť PEGAS, která je hromadnou radiokomunikační sítí integrovaného záchranného systému – hasičů, zdravotních záchranářů, policie a dalších záchranných a bezpečnostních sborů.

Ministerstvo vnitra zmodernizovalo radiokomunikace hasičů, záchranek a policie
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Úspěšně dokončený projekt zajišťuje provozuschopnost a udržitelnost radiokomunikační sítě Pegas nejméně do roku 2020. Hlavním přínosem projektu je, že policie a záchranáři dostanou dostatečný počet skupinových komunikací, přes které je při zásazích v terénu řídí jejich operační střediska. Projekt přinesl také bezpečné a spolehlivé propojení sítě PEGAS s operačními středisky hasičů a záchranek a technologii pro automatickou lokalizaci poloh hlídek všech uživatelů sítě.

Modernizace sítě PEGAS proběhla díky příspěvku Integrovaného operačního programu ve výši 289 milionů korun. Projekt se jmenoval Rozvoj radiokomunikační sítě integrovaného záchranného systému PEGAS a jeho celkové náklady byly 354 milionů korun.

Síť PEGAS je vzdálenou obdobou komerčních sítí mobilních operátorů, avšak se speciálními funkcemi a vysokou mírou zabezpečení a spolehlivosti, které nemůže veřejná komerční technologie poskytnout. Hlavním určením sítě PEGAS jsou skupinové komunikace pro operační řízení záchranných a bezpečnostních složek a přenos dat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…