Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal se zástupci turecké Akbank

30.08.2016 10:49

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa přijal 26. srpna 2016 v Černínském paláci vlastníky české skupiny ENERGO-PRO a vrcholné vedení významné turecké privátní banky Akbank.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Tlapa jednal se zástupci turecké Akbank
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Předmětem jednání byla významná investice této nadnárodní skupiny se sídlem v Praze, která postaví novou vodní elektrárnu s přehradou o instalovaném výkonu 99,5 MW na řece Aras na severovýchodě Turecka. Mezinárodní provozovatel vodních elektráren ENERGO-PRO tak výrazně posílí výrobu elektřiny v Turecké republice.

Na spolufinancování projektu se významně podílí druhá nejsilnější privátní turecká banka Akbank. Právě během společného jednání v Černínském paláci byla za přítomnosti náměstka Martina Tlapy slavnostně podepsána úvěrová smlouva mezi tureckou bankou a skupinou ENERGO-PRO, na jejímž základě poskytne banka desetiletý úvěr ve výši 166 mil. USD.

Náměstek Martin Tlapa během jednání akcentoval zájem ČR na úspěšné a rychlé finalizaci velkých investičních a exportních případů českých podnikatelských subjektů operujících v Turecku, a to zejména v energetice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…