Ministerstvo zdravotnictví: Psychiatrickou nemocnici v Bílé Vodě povede Pavlína Danielová

21.10.2018 13:09

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jmenoval s účinností od 1. listopadu 2018 Pavlínu Danielovou novou ředitelkou Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské (PNMO) v Bílé Vodě na Jesenicku.

Ministerstvo zdravotnictví: Psychiatrickou nemocnici v Bílé Vodě povede Pavlína Danielová
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Rozhodl tak na základě doporučení odborné výběrové komise v rámci otevřeného výběrového řízení. Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči. Pavlína Danielová dosud působila v zařízení jako zástupkyně ředitele.

„Přeji nové ředitelce hodně úspěchů v péči o pacienty i ve vedení nemocnice. Čeká ji plnění celé řady úkolů. Nejen proto, že se ujímá funkce ředitelky v době, kdy rozjíždíme reformu psychiatrické péče, “ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

MUDr. Pavlína Danielová se narodila v Novém Jičíně, vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 1998 nastoupila do Psychiatrické léčebny Bílá Voda na pozici sekundárního lékaře. Od roku 2000 začala působit jako samostatně pracující lékař v oboru psychiatrie. Od roku 2005 zastávala funkci zástupce ředitele Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské. Dlouhodobě vede psychiatrickou ambulanci. Je členkou České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a České lékařské komory. V letech 2004-2007 se účastnila výcviku v systemické psychoterapii v Institutu pro systemickou zkušenost (ISZ) Praha. V období 2010-2014 působila jako lektor akreditovaných kvalifikačních kurzů v PNMO, v letech 2015-2016 byla členkou managementu projektu Norských fondů. Absolvovala množství kurzů a stáží, především v oblasti psychiatrie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…