Ministerstvo životního prostředí: Program péče o krajinu přijímá nové žádosti

08.01.2016 10:12

Ministerstvo životního prostředí a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR vyhlašují výzvu pro příjem žádostí do Programu péče o krajinu. Ten každým rokem přispívá k udržení a zlepšování dochovaných přírodních i kulturních hodnot krajiny. Financuje mimo jiné drobná nízkonákladová opatření na péči o krajinu a záchranu handicapovaných zvířat. Vloni se díky němu realizovalo na 700 projektů například na obnovení mokřadů a tůní v hodnotě 25 milionů korun. Záchranné stanice podpořil financemi ve výši 5,15 milionů korun.

Ministerstvo životního prostředí: Program péče o krajinu přijímá nové žádosti
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Ministerstvo životního prostředí a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR vyhlašují výzvu pro příjem žádostí do Programu péče o krajinu, Podprogramu pro zlepšování dochovaného přírodního a krajinného prostředí a Podprogramu pro zabezpečení péče o ohrožené a handicapované živočichy. Program slouží k udržení a zlepšování dochovaných přírodních i kulturních hodnot krajiny. Jeho prostřednictvím se zajišťuje nejen drobný management a neinvestiční jednoletá opatření ke zvelebování české krajiny, ale také slouží jako finanční nástroj pro péči o zraněné a handicapované živočichy, a to k jejich návratu do přírody i na péči o trvale postižené jedince.

V loňském roce Program péče o krajinu podpořil na 700 opatření v celkové výši 25 milionů korun, jakými jsou především obnova mokřadů a tůní, kosení cenných travních porostů nebo výsadba a ošetření dřevin. Z jeho podprogramu pro zabezpečení péče o ohrožené a handicapované živočichy v roce 2015 získalo 30 záchranných stanic podporu ve výši 5,15 milionů korun.

Žádosti je možné podávat do 29. ledna 2016.

Více informací o výzvě naleznete na na této adrese.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…