Mládež na lodích bude v dubnu čistit koryto Orlice

10.03.2015 8:15

I letos pořádá Klub dětí a mládeže Hradec Králové s finanční podporou Královéhradeckého kraje tradiční akci s názvem Řeky nejsou smetiště. Cílem této každoroční aktivity je úklid odpadů z koryta řeky Orlice v úseku dlouhém 71 kilometrů.

Mládež na lodích bude v dubnu čistit koryto Orlice
Foto: paroplavba.cz
Popisek: Říční plavba - ilustrační foto

Ve dnech 18. a 19. dubna 2015 proběhne už 8. ročník úklidu. V minulých letech se podařilo vysbírat přes 33 tun odpadu, které byly následně odvezeny a odstraněny na skládce odpadů. V roce 2014 se akce zúčastnilo přes 480 dobrovolníků na 197 lodích.

„Akce je přínosná nejen z hlediska zajištění péče o přírodu a krajinu kolem řeky Orlice, ale má i význam výchovný – děti se k úklidu aktivně hlásí. Takové akce je třeba podporovat,“ říká radní Jan Tippner, odpovědný za oblast životního prostředí.

Mládež na lodích bude vysbírávat odpadky z koryta řeky a břehů Orlice například v úseku Doudleby nad Orlicí - Hradec Králové. Tato oblast spadá do území přírodního parku Orlice a částečně do přírodní památky Orlice. Kraj poskytne Klubu dětí a mládeže Hradec Králové dotaci ve výši 140 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-kralovehradecky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…