Mladí vědci se mohou hlásit na vědecké ceny velvyslanectví Francie v ČR

11.02.2018 21:37

Akademie věd ČR hledá kandidáty do 33 let pro letošní vědecké ceny v různých oblastech výzkumu, které vyhlašuje velvyslanectví Francie v ČR. Uzávěrky jsou v březnu.

Mladí vědci se mohou hlásit na vědecké ceny velvyslanectví Francie v ČR
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Na každou cenu budou nominováni nejvýše dva nejlepší kandidáti, na cenu za humanitní a společenské vědy pouze jeden. Zájemci se mohou hlásit v šesti oborech, a to v oblasti počítačových věd (Cena Josepha Fouriera), medicíny (Cena Alberta Schweitzera), chemie (Cena Jean-Marie Lehna), farmacie (Cena Sanofi), jaderný výzkum (Becquerelova cena), humanitní a společenské vědy (Cena Jacquese Derridy). V rámci této iniciativy se bude udílet i zvláštní cena Platformy CEFRES za nejlepší vědecký článek v oboru společenských a humanitních věd publikovaný v odborném recenzovaném časopise.

Kandidáti mohou posílat své přihlášky do interního předkola AV ČR do 8. 3. 2018 na mail lokajickova@kav.cas.cz a v předmětu uvést, o kterou z cen se chtějí ucházet. Přihlášky mohou podávat PhD studenti a případně i postdoktorandi, kteří obhájili dizertační práci v roce 2017 nebo 2018. Věkovou hranicí je 33 let, podmínkou česká či slovenská národnost s pracovním úvazkem na pracovišti AV ČR.

Pro přihlášení se do soutěže o jednotlivé ceny je rozhodujícím kritériem téma výzkumu, nikoli obor doktorského studia. Například o ceny v oblasti medicíny a farmacie se mohou ucházet i studenti doktorandských studijních programů z oboru molekulární či buněčné biologie, biochemie, pokud má jejich projekt návaznost na medicínu či farmacii. Bližší informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…