Můj život Cukety na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně

29.05.2017 9:07

V úterý 30. května a v pátek 2. června se na 57. Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně bude promítat tituly ověnčený snímek Můj život Cukety režiséra Claude Barrase. Snímek je zároveň finalistou filmové ceny Evropského parlamentu LUX Film Prize 2016.

Můj život Cukety na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Můj život Cukety, režie: Claude Barras - Švýcarsko, Francie

Dojemný animovaný příběh o malém chlapci, který v sirotčinci nalezne přátele na celý život.

Cuketa je malý chlapec, který se nešťastnou náhodou dostává do sirotčince poté, co mu umře maminka. Obklopen dalšími opuštěnými dětmi se snaží marně najít místo, kam by patřil. S příchodem nové dívky Camille však věci naberou rychlý spád a děti brzy zjistí, že životní překážky se lépe překonávají za pomoci přátel. První láska, životní trable i velká přátelství na celý život… Poetický animovaný film pro malé i velké, který si vysloužil i nominaci na Oscara.

Ceny: Evropské filmové ceny 2016: Nejlepší animovaný film. MF animovaných filmů Annecy 2016: Cena publika, Cena Cristal – nejlepší snímek. MFF Melbourne 2016: Nejlepší snímek. MFF Varšava 2016: Cena publika. FF Curych 2016: Cena dětské poroty. MFF Bratislava 2016: Cena FIPRESCI. MFF San Sebastián 2016: Cena publika. A další ceny včetně nominace na Oscara a Zlaté Glóby. .

Zlín Film Festival
26. 5. – 3. 6. 2017

Zlín Film Festival je nejstarší, největší a nejvýznamnější filmovou přehlídkou svého druhu na světě. Jedná se o mezinárodní událost s vynikajícím renomé. Festivalové projekce se uskutečňují nejen ve Zlíně, ale také v řadě dalších měst České republiky. Každoročně festival uvádí přes 350 snímků z více než 50 zemí světa. Od roku 2010 přesahuje návštěvnost festivalu 95.000 dětí i dospělých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…