NFPK: Utajovaná blesková reorganizace policie

10.08.2016 19:11

Nadační fond proti korupci na základě získaných poznatků vypracoval a dnes zveřejnil elaborát, který se podrobně věnuje bleskové reorganizaci Policie České republiky. Text je určen široké veřejnosti.

NFPK: Utajovaná blesková reorganizace policie
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Celý proces reorganizace policejních útvarů, ke které došlo od 1. srpna 2016, provází celá řada podezřelých okolností. Ať už se jedná o její načasování, kdy byla ještě v květnu 2016 představena Koncepce policie ČR do roku 2020, která počítala se zachováním obou útvarů (Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality). Či naprosto tristní a odlišný způsob komunikace s řediteli zmíněných útvarů, i vůči státním zástupcům a odborné veřejnosti. Rovněž bude s největší pravděpodobností docházet i k únikům informací z vyšetřování a následnému ohrožení vyšetřování.

Zveřejněných materiál se věnuje podrobně zejména těmto podezřelým okolnostem. Zmíněna je i skutečnost, že policejní prezident vstupoval do funkce s koncepcí, ve které odmítal rozsáhlé reorganizace policie. Jsou zde však také prezentovány i názory vybraných expertů a chronologie celého procesu reorganizace.

Nadační fond proti korupci je zcela nezávislou iniciativa lidí, kteří zásadně nesouhlasí s vysokou mírou korupce ve státní správě. Naším cílem je mimo jiné podpora a odhalování korupční činnosti ve veřejné správě a podpora projektů odhalujících korupci.

Elaborát Utajovaná blesková reorganizace policie najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…