Na Czech POINT už i pro ověřený snímek katastrální mapy

08.08.2015 10:30

Pro ověřený snímek katastrální mapy už občané nebudou muset chodit na konkrétní katastr nemovitostí na základě své místní příslušnosti. Od 6. srpna 2015 ho nově získají i na kterémkoliv ze 7 144 kontaktních míst veřejné správy Czech POINT v Česku i zahraničí.

Na Czech POINT už i pro ověřený snímek katastrální mapy
Foto: Archiv
Popisek: Czechpoint

Samotný výpis z katastru nemovitostí je na Czech POINTu druhým nejžádanějším výpisem po výpisu z rejstříku trestů. Dosud si pro výpis z katastru nemovitostí přišlo na 2 miliony 872 tisíc lidí, ročně jich je řádově cca 400 tisíc. Nově kromě toho získá zájemce i ověřený snímek katastrální mapy. O ten může požádat kdokoliv, aniž by měl k danému území vlastnický vztah.

„Dokument je důležitý např. pro oceňování nemovitostí nebo některé druhy stavebního řízení. Výpis bude mít formát A4 a bude stát 100 Kč. Je pro nás zásadní neustále rozšiřovat množství služeb Czech POINTů, kde už lidé získají např. ověřený výpis z rejstříku trestů, živnostenského rejstříku nebo výpis z bodového hodnocení řidiče. Více než 7 tisíc kontaktních míst na obecních úřadech, poštách, u notářů i na zastupitelských úřadech v zahraničí tak umožňuje zájemcům získat stále větší množství výpisů na jednom místě," uvedl Jaroslav Strouhal, náměstek ministra vnitra pro řízení sekce informačních a komunikačních technologií.

Pro získání ověřeného snímku potřebuje žadatel znát identifikaci oblasti, která bude na snímku zobrazena. Tou jsou parcelní číslo a příslušné katastrální území nebo přesná adresa daného objektu. I v tomto případě platí, že obsluha přepážek klientům s nalezením příslušného snímku pomůže a před vyhotovením jim dá výpis k nahlédnutí.

O Czech POINTu

Czech POINT neboli Český Podací Ověřovací Informační Terminál je projektem, který od roku 2007 redukuje do té doby přílišnou byrokracii ve vztahu občan – veřejná správa. Zatímco dříve musel klient často navštívit několik úřadů k vyřízení jedné žádosti, Czech POINT umožňuje komunikovat se státem prostřednictvím jednoho místa. Na Czech POINTu např. občan získá ověřené výpisy z rejstříku trestů, výpis z bodového hodnocení řidiče nebo si na přepážce může zřídit datovou schránku.

Cca 79 % kontaktních míst je na obecních úřadech, další jsou na pobočkách České pošty, u notářů, Hospodářské komory nebo na zastupitelských úřadech na všech světadílech. Veškeré informace o kontaktních místech včetně on-line statistik najdete na www.czechpoint.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…