Na financování bioplynových stanic poskytla Česká spořitelna přes 9 mld.

28.12.2012 15:21

ČS prodlužuje spolupráci se Zemědělským svazem ČR a Českým sdružením pro biomasu.

Na financování bioplynových stanic poskytla Česká spořitelna přes 9 mld.
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Česká spořitelna prodloužila 14. prosince 2012 spolupráci se Zemědělským svazem České republiky, a to do konce roku 2013. Na stejnou dobu pak banka prodloužila 19. prosince 2012 spolupráci také s Českým sdružením pro biomasu CZ Biom. Sdružení CZ Biom zprostředkovává bance odborné poradenství u projektů v oblasti obnovitelných a alternativních zdrojů energie. CZ Biom se řadí mezi nejvýznamnější partnery České spořitelny v oblasti energetiky už od roku 2010.

Česká spořitelna patří mezi banky s největším podílem financovaných obnovitelných zdrojů energie v České republice, zejména bioplynových stanic. Od roku 2007 banka podpořila 128 projektů bioplynových stanic, na které poskytla více než 9 mld. Kč. Česká spořitelna nabízí také komplexní zajištění služeb (od poradenství při plánování projektu, přes kontrolu během výstavby, až po zajištění výkupní ceny pro prodej elektrické energie skrze dceřinou společnost Erste Energy Services) a je tak na bankovním trhu jedničkou ve financování bioplynových stanic. Banka se zabývá také financováním projektů v teplárenství a v oblasti využití biomasy.

CZ Biom poskytuje České spořitelně poradenství v energetické oblasti – informuje o probíhajících změnách či
 o praktické aplikaci změn v příslušné legislativě. Prostřednictvím seminářů CZ Biom také prezentuje Česká spořitelna své služby v oblasti energetiky.

Česká spořitelna poskytuje produkty a služby pro zemědělce již od roku 1996 a se Zemědělským svazem České republiky úzce spolupracuje již od roku 2005. V posledních letech se Česká spořitelna stala partnerem, který podporuje aktivity Zemědělského svazu ČR zejména v oblasti vzdělávání a dalšího rozvoje. Společně se podílí na významných akcích, jako jsou pravidelné veletrhy TECHAGRO a Země Živitelka, nebo na vlastních akcích pořádaných pro klienty České spořitelny nebo členy svazu.

Česká spořitelna neustále vylepšuje nabídku produktů šitých na míru potřebám a možnostem zemědělských klientů
 s ohledem na aktuální legislativu a dotační podmínky. V současné době nabízí komplexní balíček produktů pokrývajících základní požadavky pro financování zemědělské techniky (skrze dceřinou společnost S-MORAVA Leasing), financování nákupu půdy a investic do živočišné a rostlinné výroby.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…