Na makronkách si pochutnáváme už 500 let!

08.03.2015 14:30

Makronka, to je opravdové mistrovské dílo francouzských cukrářských mistrů. Navrchu křupavá, uvnitř vláčná a tak jemná, že se rozplyne na jazyku. Není divu, že kouzlu francouzských makronek podléhá stále více lidí, už téměř 500 let. A to je samozřejmě důvod k oslavám, které připravilo originální francouzské pekařství PAUL.

Na makronkách si pochutnáváme už 500 let!
Foto: Paul
Popisek: Macaron´s Day

Pravá makronka je umění

Historie křehkých makronek sahá až do 16. století (někteří historici však původ cukrovinky z mandlové mouky vidí dokonce až ve středověké Sýrii). Místem jejich vzniku jsou prý trochu překvapivě italské Benátky. V době vrcholné renesance se křupavý koláček z mandlové mouky dostal s Kateřinou Medičejskou až k francouzskému dvoru, kde o prvních makronkách existují záznamy již z roku 1533. Makronky si zde postupně získaly značnou oblibu, ale do své dnešní podoby se přiblížily až kolem roku 1880. V té době totiž jistý Pierre Desfontaines dostal geniální nápad slepit dvě mandlové sušenky k sobě marmeládou nebo krémem. Et voilá! Makronka, tak jak ji známe dnes, byla na světě.

Pravá makronka, jakou nabízí pekařství  PAUL, musí splňovat náročná kritéria. K její výrobě se používají pouze mandle (minimálně 30% celkového objemu), bílky, cukr a 100 % přírodní barviva – žádná chemie, žádná pšeničná ani jiná mouka. Makronka je tedy přirozeně bezlepková*. Co do struktury – správně má makrónka na povrchu křupat a uvnitř překvapit vláčností a jemností.

Pekařství PAUL slaví akcemi pro zákazníky

Na březen a duben navíc připravilo pekařství PAUL pro své zákazníky řadu akcí. V období od 3. března do 26 dubna dostanou všichni ke třem zakoupeným minimakronkám čtvrtou zcela zdarma. Zároveň v tomto období proběhne soutěž o úžasné kabelky Longchamp a dárkové poukázky v hodnotě 500 Kč! Každý, kdo si zakoupí v jakékoli pobočce francouzského pekařství PAUL alespoň jednu manimakronku nebo makronku, dostane soutěžní kartičku. Tu pak vyplní a vhodí do slosovacího boxu umístěného přímo v prodejně. No a pak už zbývá jen čekat, jestli se na vás usměje štěstí. Ceny budou předány v pondělí 4.května, všichni výherci budou předem informováni.

Co je ve hře? Ceny jsou více než lákavé! Získat můžete 7 luxusních francouzských kabelek Longchamp, které do soutěže věnoval partner soutěže Beltissimo. Vedle této hlavní výhry se dalších 14 šťastných soutěžících může těšit na dárkové poukázky do pekařství PAUL v hodnotě 500 Kč a na 14 účastníků ještě čekají poukázky do butiku Beltissimo, také v hodnotě 500 Kč. Celkem tedy 35 úžasných cen! Další informace najdete na http://shop.paul-cz.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…