Národní park České Švýcarsko pořádá v sobotu den dětí. Ukáže se i rys Blondýn

21.05.2015 17:30

V sobotu 23. května pořádá Národní park České Švýcarsko ve spolupráci s obecně prospěšnou společností České Švýcarsko Den dětí s národními parky.

Národní park České Švýcarsko pořádá v sobotu den dětí. Ukáže se i rys Blondýn
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Na děti i dospělé čeká v areálu Správy národního parku v Krásné Lípě bohatý odpolední program v podobě dvaceti rukodělných dílen, loutkového divadla i možnosti setkat se s chráněným rysem ostrovidem. Akci realizovanou v rámci oslav výročí založení národních parků České a Saské Švýcarsko podpořila Nadace ČEZ.

Bohatý program Dne dětí s národními parky začíná v sobotu ve 14 hodin. Děti i dospělí si vyzkouší práci ve dvaceti dílnách výrobců regionálních produktů. „V areálu Správy národního parku v Krásné Lípě si naši návštěvníci můžou sami vyrobit například čokoládový bonbon, propolisovou mast, bezovou zvonkohru, šperky či dřevěné knoflíky. Od tří hodin se pak představí liberecké divadlo Na cestě se svou loutkovou pohádkou O Lesněnce,“ říká Jakub Juda ze Správy národního parku České Švýcarsko.

V rámci dvou přednášek o vzácných šelmách, které se konají od 14 a 16 hodin, se návštěvníkům představí rys ostrovid jménem Blondýn. Tedy pokud bude mít náladu. „Bezpečnost návštěvníků je pro nás prioritou, pokud Blondýn nebude v dobrém rozpoložení, jeho účast organizátoři raději odvolají. Věříme však, že se nám podaří chráněnou šelmu představit,“ dodává Jakub Juda.

Den dětí s národními parky pořádají Národní park České Švýcarsko a obecně prospěšná společnost České Švýcarsko v rámci svých ekovýchovných aktivit. Přítomné dílny i přednášky nabídnou návštěvníkům zábavné i naučné trávení volného času s důrazem na poznávání a ochranu přírodního bohatství České republiky. Konání celé akce podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, jež je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Den dětí s národními parky nabízí rodinám zábavu, poučení i povědomí o důležitosti ochrany prostředí, ve kterém všichni žijeme. Líbí se nám, že organizátoři šíří osvětu a ekovýchovné aktivity zábavnou a zajímavou formou. Proto jsme se rozhodli jejich činnost podpořit,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…