Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

22.06.2014 19:54

V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Fio banka zabodovala u porotců poprvé

Nejlepší hodnocení si od jedenáctičlenné odborné poroty projektu Vstřícná banka dosud téměř vždy odnášela Česká spořitelna. Za 1. čtvrtletí roku 2014 však tuto velkou banku nahradila právě Fio banka. Porotci na této bance ocenili zejména inovativnost, vstřícnost k veřejnosti i svým klientům a stále rostoucí nabídku služeb a produktů, stejně jako i dostupnost této banky pomocí rozšiřování počtu poboček. "Fio bank připravila pro klienty další nové bonusy. Vydává debetní karty, snížila sazbu všech fixních úrokových měr hypoték. Pro klienty bude zajímavé také to, že se stala členem SEPA. Snížila tak ceny přeshraničních transakcí. V prvním čtvrtletí Fio banka opět boduje," hodnotí banku porotce a současně manažerka a redaktorka zpravodajského serveru Parlamentní listy (www.parlamentnilisty.cz) Markéta Grušáková.

Fio banka oblibou u odborné poroty výrazně překvapila. 

UniCredit bank jen s minimálním náskokem druhá

Také UniCredit bank výrazně překvapila a stala se u odborné poroty druhou nejlépe hodnocenou bankou. Třetí, Českou spořitelnu však přestihla jen o nepatrných 0,07 procentního bodu. Banka stále staví své pozitivní hodnocení na rozvoji služeb různým profesním skupinám, tvorbu produktů na míru a individuální přístup ke svým klientům. Oproti předchozímu čtvrtletí se hodnocení této banky výrazně zlepšilo, právě na úkor České spořitelny.

Česká spořitelna zaostala. Je sice aktivní, ale zdražuje své služby

Česká spořitelna zůstala sice oproti předchozímu čtvrtletí jak se říká na svém. Nicméně nezvládla zlepšit své hodnocení tak jako Fio banka. Její hodnocení sice zůstalo stejné a činilo 75,43 procentního bodu, na první místo to však tentokrát nestačilo.

Jan Klička, vedoucí redaktor regionálního zpravodajského serveru Deník Českou spořitelnu hodnotí takto: "Zdá se to jako zdánlivá hloupost, ale větším bankám jako je ČS to někdo dochází později. Naštěstí stalo se… a klienti ČS mohou od letoška zdarma v internetovém bankovnictví měnit limity pro platby kartou. Když se k tomu připočítá unikátní možnost platit složenky a faktury pomocí QR kódů v bankomatech, bylo to pro ČS velmi úspěšné nakročení do roku 2014. Jen tak dál."

Česká spořitelna byla sice poměrně aktivní a byla vidět, na druhou stranu však stále směřuje ke zdražování svých služeb a poplatků a chybí jí individuální přístup ke klientům. Tendenci ke zdražování prokazuje i ohlášená změna sazebníku, který přináší v zásadě zvyšování cen této banky. Změny vstoupí v platnost v srpnu tohoto roku.

Banka také není dle hodnocení porotců tolik vstřícná k médiím a oproti ostatním bankám pak v této komunikaci v některých segmentech zaostává.

Hodnocení bank dle poroty za 1. čtvrtletí roku 2014 v procentech:

Banka

Hodnocení poroty

AirBank

72,21

Citibank

50,57

Česká spořitelna

75,43

ČSOB

69,14

Equa bank

64,71

Fio banka

77,29

GE Money Bank

71,21

Komerční banka

71,71

LBBW Bank

54,43

mBank

62,07

Poštovní spořitelna

63,86

Raiffeisenbank

63,71

UniCredit Bank

75,5

Sberbank

72,5

Zuno

55,79

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…