Nejvstřícnější bankou za III. čtvrtletí 2014 se stala opět Fio banka

13.01.2015 12:23

Nejvstřícnější bankou za třetí čtvrtletí roku 2014 se stala opět Fio banka. Banka tak obhájila své prvenství z prvního čtvrtletí i druhého čtvrtletí tohoto roku. Druhá v pořadí se umístila Equa Bank a na třetím místě najdeme Air Bank.

Nejvstřícnější bankou za III. čtvrtletí 2014 se stala opět Fio banka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Fio banka získala od odborné poroty, serveru bankovnipoplatky.com a veřejnosti celkové hodnocení 78,62 procent, což ji stačilo na obhájení prvního místa. Druhá v pořadí Equa Bank získala celkově 74,84 procent. Třetí v pořadí Air Bank obdržela hodnocení ve výši 72,42 procent.

Zatímco Fio banka své hodnocení z prvního čtvrtletí roku obhájila, druhá Equa Bank si polepšila z pátého místa ve druhém čtvrtletí. Air Bank naopak jednu příčku ztratila.

Velmi dobře se dařilo také mBank, která se během tří čtvrtletí posunula z devátého místa až na místo čtvrté, které obhájila i ve třetím čtvrtletí roku 2014. Další v pořadí pak následují UniCredit Bank a GE Money Bank.

Fio banka i ve třetím čtvrtletí první

Fio banka obhájila své první místo, a dokonce zlepšila i své hodnocení. Zatímco v druhém čtvrtletí získala banka hodnocení 77,65 procent, ve třetím čtvrtletí činil zisk banky už 78,62 procent. Banka si tak mezikvartálně zlepšila hodnocení o necelý jeden procentní bod. Banka navíc zaznamenává úspěch u hodnocení poroty, kde dříve tak úspěšná nebyla, což výrazně posiluje její celkové hodnocení.

Za co banka získala své vysoké hodnocení v průběhu posledních tří čtvrtletí? Předně je banka velmi aktivní na poli nabídky běžných účtů. Na rozdíl od větší konkurence poskytuje bezplatný účet s poměrně širokou nabídkou služeb a to bez jakýchkoliv podmínek. Výběr mohou mít klienti v určitém limitu bez poplatku a to i při výběru z cizích bankomatů. U této banky máte zdarma i účty vedené v cizích měnách. Pozornost si zasloužil také vzdělávací program pro studenty, kde jim banka umožňuje vyzkoušet si investování do cenných papírů.

Další silnou doménou banky je celková poplatková politika. Banka je spolu s mBank ústavem s absolutně nejnižšími poplatky na tuzemském trhu a to dlouhodobě.

Velmi dobré hodnocení banky komentuje porotkyně Markéta Grušáková, manažer a zástupce mediálního partnera Parlamentní listy: "Fio banka vyniká svým účtem, který může být veden až v 15 měnách zdarma. Zaměřuje se také na potenciální klientelu v podobě studentů, pro které připravuje například možnost vyzkoušet si investovat na burze. A i ve třetím čtvrtleté si drží jednu z nejnižších úrokových měr u hypoték."

Equa Bank se posunula na druhé místo

Equa Bank se posunula z pátého až na druhé místo. Tento skok jí umožnilo výrazně lepší hodnocení. Zatímco ve druhém čtvrtletí dosáhla banka na hodnocení 71,39 procenta, ve třetím čtvrtletí již získala 74,84 procenta.

Equa Bank je sice malá, ale velmi progresivní a dynamická banka což dokazuje i vývojem svého indexu vstřícnosti.

Porotkyně Olga Šeflová, vysokoškolský pedagog a zástupce partnera BIVŠ hodnotí banku takto: "Equa bank je velmi dobře hodnocena klienty za svoji nabídku služeb a sbírá tak řadu ocenění v oblasti retailových bankovních služeb. Svojí přívětivou poplatkovou a úrokovou politikou láká stále nové klienty (především tržně velmi úspěšnou RePůjčkou, nabídkou velmi nízkých garantovaných úroků u hypoték apod.). Dále zdokonaluje svoji webovou prezentaci. Další její aktivity směřují k oslovení i malých a středních podniků (SME klientely), kterým nabízí Malý podnikatelský úvěr."

Na třetím místě se umístila Air Bank

Třetí místo se podařilo obsadit Air Bank. Tato banka obdržela od poroty, veřejnosti i serveru Bankovní poplatky celkové hodnocení 72,42 procentního bodu. Air Bank se udržuje v první, medailové trojce už od počátku roku. V prvním čtvrtletí obsadila banka třetí místo, ve druhém čtvrtletí pak místo druhé a ve třetím čtvrtletí se opět vrátila na třetí příčku.

Na čtvrtém a pátém místě jsou mBank a UniCredit Bank

Celkové pořadí nejlepších uzavírají dvě výrazné banky - mBank a UniCredit Bank. mBank si vysloužila za svou aktivitu a vstřícnost hodnocení 70,79 procentního bodu a udržela si tak své čtvrté místo z druhého čtvrtletí a UniCredit Bank získala 70,65 procentního bodu. Rozdíl mezi těmito dvěma bankami je minimální.

OHODNOŤTE ČESKÉ BANKY NA SERVERU WWW.VSTRICNABANKA.CZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bankovnipoplatky.com

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…