Nejvýznamnější událost příjezdového cestovního ruchu - Travel Trade Day 2018 – se koná v Liberci

21.05.2018 15:23

Dvoudenní akci zorganizoval CzechTourism ve spolupráci s Libereckým krajem a za podpory města Liberec. Pro české partnery – profesionály z oblasti cestovního ruchu – letos CzechTourism získal 81 zahraničních nákupčích služeb jak z Evropy, tak z Asie a Ameriky.

Nejvýznamnější událost příjezdového cestovního ruchu - Travel Trade Day 2018 – se koná v Liberci
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Travel Trade Day (TTD) sleduje dva hlavní cíle: přispět k rozvoji obchodních aktivit českých podnikatelů a propagovat bohatou turistickou nabídku ČR v jednotlivých regionech.

Během dvoudenního programu incomingového workshopu TTD určeného pro české podnikatele, zástupce krajů, regionů a institucí činných v cestovním ruchu proběhne více než 1000 individuálních jednání.  Workshopy jsou koncipovány jako série předem sjednaných 12 minutových schůzek. Samotné akci předcházejí 5 denní fam tripy po vybraných regionech České republiky, kterých se většina zahraničních delegátů zúčastní. Program doplňují vzdělávací semináře k vybraným destinacím i prezentace agentury CzechTourism.

„Následný dopad akce je značný. Kromě rekordního počtu zahraničních nákupčích služeb jsou pro všechny účastníky připravena jednání s řediteli zahraničních zastoupení CzechTourism. A kromě těchto obchodních setkání nabízíme možnost naplánovat vlastní aktivity na zahraničních trzích - s využitím zázemí i know how naší sítě. Ta v současnosti obsluhuje více než 40 zemí světa,“ představuje významnou akci ředitelka zahraničních zastoupení CzechTourism, Klára Vysloužilová.

„Kýženým výsledkem je umístit Českou republiku do komerčních nabídek zahraničních cestovních kanceláří. Naši republiku představujeme jako celoročně atraktivní destinaci, jejíž nabídky jsou pravidelně aktualizovány,“ říká Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism. 

„Chceme Liberecký kraj představit jako region, kde mohou klienti cestovních kanceláří strávit velmi pestrou dovolenou. Představíme se jednak jako region skla, bižuterie a kamenářství, a to přímo návštěvami u výrobců, ale také obchodníkům ukážeme možnosti kulturního a volnočasového vyžití jejich klientů“, komentuje záměry kraje Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Liberecký kraj má rok od roku stoupající návštěvnost jak z tuzemska, tak také ze zahraničí. Největší podíl na návštěvnosti mají turisté z Německa, Polska, Slovenska, Holandska a Izraele. Travel Trade Day 2018 tak bude další příležitostí, jak ukázat to nejlepší nejen z Libereckého kraje přímo těm, kteří turisty do České republiky vozí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…