Nominační dokumentace „Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří“ bude podepsána zástupci Saska a ČR v Drážďanech

07.12.2017 17:52

Ministr vnitra Markus Ulbig a Daniel Herman, ministr kultury České republiky, slavnostně podepíší 11. prosince 2017 ve 13:30 hodin v Drážďanech společnou sasko-českou nominaci kulturní krajiny pod názvem „Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří“. Žádost o zápis na Seznam Světového přírodního a kulturního dědictví bude předložena Centru světového dědictví začátkem příštího roku.

Nominační dokumentace „Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří“ bude podepsána zástupci Saska a ČR v Drážďanech
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Na přípravě společné česko-saské sériové nominace se pracuje již od roku 2011. Do její přípravy jsou zapojeny nejen státní orgány, ale i orgány památkové péče obou zemí, dotčené kraje, přední odborníci a samotní občané a komunity této oblasti. Celá žádost se skládá z 22 komponent, 17 na německé a 5 na české straně. Po podepsání bude žádost prostřednictvím konference Ministerstva kultury předána Ministerstvu zahraničí a stálým zástupcům Spolkové republiky Německo kteří žádost doručí středisku Světového dědictví UNESCO.

Nadnárodní sériovou nominaci kulturní krajiny „Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří“ projedná Mezivládní výbor světového dědictví pravděpodobně na svém zasedání v roce 2019.

Místem slavnostního podpisu nominace je Saské státní ministerstvo vnitra, místnost B 03 / Wilhelm-Buck-Str 2 / 01097 Drážďany.

Další informace získáte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…