Nová média bude v České televizi řídit Pavel Kohout

16.10.2013 9:00

Na pozici vedoucího nových médií České televize dnes nastoupil Pavel Kohout. Ve funkci vystřídal Petra Svatoše, který byl dočasně pověřen řízením nových médií od září letošního roku a který nadále v České televizi zůstává na pozici vedoucího Internetu, na níž do té doby působil.

Nová média bude v České televizi řídit Pavel Kohout
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Česká televize v oblasti nových médií dlouhodobě určuje aktuální trendy. Vytváříme projekty, které jsou ojedinělé nejen v tuzemském kontextu. Například rozsahem HbbTV služeb, které Česká televize poskytuje, předbíháme i většinu evropských veřejnoprávních stanic,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Jsem rád, že do našeho týmu přichází odborník, který má s propojováním televizního vysílání a mimotelevizních platforem dlouholeté zkušenosti a je pro mě zárukou, že Česká televize bude ve svém náskoku v propojování standardních televizních technologií a nových médií pokračovat.“

„Svůj nástup do České televize vnímám jako profesní posun i jako výzvu. V polovině devadesátých let jsem stál u multimediální revoluce, která se u nás udála s příchodem CD-ROMu. Nyní mám podobný pocit, jelikož způsob konzumace televizního obsahu se v poslední době výrazně mění. Rostou technologické možnosti, vznikají nové formy sledování vysílání a nová očekávání diváků. Těším se na to, že budu moci v České televizi přispět k dalšímu rozvoji těchto platforem,“ říká Pavel Kohout.

Pavel Kohout do České televize přichází ze společnosti Prima Online, kde působil jako vedoucí vývojového oddělení a kam přešel z pozice vedoucího oddělení internetu na FTV Prima. V předchozích obdobích působil jako ředitel softwarové společnosti. V roce 1996 stál u zrodu první české multimediální encyklopedie na CD-ROM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne