Nové vozy SUV pro revírníky Lesů České republiky

24.01.2017 10:36

Další revírníci z podniku Lesy České republiky, tedy lesníci, kteří působí v terénu, budou mít nové vozy. Už od loňského roku jezdí ve státních lesích 530 aut Škoda Yeti. Do září dodá firma Hyundai Motor Czech, s.r.o. coby vítěz veřejné zakázky za 153,2 miliony korun bez DPH dalších 411 vozů, tentokrát značky Hyundai Tuscon.

Nové vozy SUV pro revírníky Lesů České republiky
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Smlouva o dodávce automobilů Hyundai Tucson v zelené barvě byla podepsána 3. ledna 2017. „Do osmi měsíců mají být vozy vyrobené v moravskoslezských Nošovicích dodány. Jeden přijde včetně tříletého servisu na 372 763 korun bez DPH,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel Lesů ČR. O zakázku se ucházely také Škoda Auto a Barth a.s., uspěl Hyundai motor Czech, s.r.o. s nejnižší nabídkovou cenou. „Vůz Hyundai Tucson je českým i evropským bestsellerem. Jeho kvality potvrzuje i úspěch v tomto výběrovém řízení,“ řekl Vladimír Vošický, generální ředitel dodavatelské firmy.

Hyundai Tuscon určený pro Lesy ČR bude mimo jiné vybaven tak zvaným terénním paketem. „Zařízení chrání vozidlo proti poškození při používání v terénu. Budou tak například zakryté lanovody i kryt motoru a palivové nádrže. Díky světlé výšce vozidlo projede i obtížným terénem,“ dodal Radovan Srba.

Lesy ČR letos plánují také veřejnou zakázku spojenou s nákupem patnácti pickupů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…