Nový defibrilátor pomáhá zdravotníkům v péči o malé pacienty

22.11.2015 16:14

Dětská klinika Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. obdržela od Nadačního fondu Kapka naděje defibrilátor Bexen Cardio Reanibex, který je určen k monitorování srdce a léčbě srdeční arytmie u dětských pacientů. MUDr. Antonínu Gaberovi, lékaři jednotky intenzivní péče dětské kliniky ústecké Masarykovy nemocnice, slavnostně předala 19. listopadu přístroj v hodnotě 300 tisíc Kč Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka Nadačního Fondu Kapka naděje.

Nový defibrilátor pomáhá zdravotníkům v péči o malé pacienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Všechny přítomné v úvodu slavnostního předání daru přivítal ředitel zdravotní péče ústecké Masarykovy nemocnice MUDr. Josef Liehne. „Dětská klinika je jedním ze základních oborů ústecké Masarykovy nemocnice a na její činnost jsme právem hrdi. Pracoviště má největší akreditaci, největší počet výkonů a největší počet hospitalizovaných dětí v rámci celého Ústeckého kraje. Daru od Nadačního fondu Kapka naděje si moc vážíme,“ řekl MUDr. Josef Liehne.

MUDr. Antonín Gabera, lékař jednotky intenzivní péče dětské kliniky doplnil, že defibrilátor je určený jak pro děti, tak pro dospělé pacienty. „Je to přístroj, který řeší poruchy srdečního rytmu a je specifický tím, že je určen i pro ty nejnižší věkové kategorie dětí. Nový defibrilátor bude umístěný na jednotce intenzivní péče a bude jezdit s dětmi na různá vyšetření. Přístroj slouží zároveň jako monitor, který hlídá srdeční arytmii. V případě, že je potřeba dát pacientovi impuls, tak přístroj na něj upozorní a mi ho provedeme,“ dodal MUDr. Antonín Gabera.

Zakladatelka a prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová kromě přístroje na dětskou kliniku ústecké Masarykovy nemocnice přivezla dárky a zavítala mezi malé pacienty. Od roku 2009 Nadační fond Kapka naděje ústecké Masarykově nemocnici věnoval dary za 2 988 tisíc Kč.

Defibrilátor Bexen Cardio Reanibex zakoupil Nadační fond Kapka naděje z výtěžku sbírky „Starým mobilem k záchraně života“, kdy po celé léto na sběrných místech nejen ústecké Masarykovy nemocnice odevzdávali pacienti, návštěvy a v neposlední řadě i zaměstnanci vyřazené mobilní telefony. Během celého projektu se podařilo nashromáždit 84 vysloužilých mobilních telefonů. „S Vendulou Pizingerovou spolupracujeme již delší dobu a jsme rádi, že můžeme podporovat projekty i mimo poslání naší společnosti, což je ochrana životního prostředí a recyklace elektrických spotřebičů. Pomáháme tak lidem, kteří to potřebují a především dětem,“ řekl Karel Krejsa, ředitel obchodního a marketingového oddělení společnosti ASEKOL a. s., který se slavnostního předání daru zúčastnil.

Zbylé finanční prostředky nutné k zakoupení přístroje doplnil Nadační fond Kapka naděje z výtěžku 14. ročníku benefičního koncertu, který se konal tento rok v červnu. Koncert měl silné téma „Znovuzrození“ – nový začátek a nová šance s příběhy dětí, kterým transplantace kostní dřeně zachránila život. Partnerem a sponzorem červnové události byla společnost ASEKOL a.s. a také Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o. Poslední jmenovaná společnost v den předání defibrilátoru darovala dětem ještě jedno překvapení – tablety Samsung. „Společnost Samsung podporuje edukativní projekty a projekty na podporu obecně prospěšných činností. Spolupracujeme s Kapkou naděje již třetím rokem a tato spolupráce se nám jeví velice potřebná a přínosná. Budeme i nadále tento projekt podporovat, je nasměrován tím nejlepším směrem jakým vůbec může být,“ řekl David Mrzena za společnost Samsung.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…