O-I Europe rozšiřuje své kapacity o výrobu černého skla

26.11.2014 14:00

Společnost O-I (Owens-Illinois, Inc.), největší světový výrobce obalového skla, rozšířila své kapacity a začala v Evropě vyrábět černé obalové sklo určené pro nápoje.

O-I Europe rozšiřuje své kapacity o výrobu černého skla
Foto: O-I
Popisek: Sklo

V návaznosti na stávající nabídku lihovin a prémiových vín z Velké Británie a Francie rozšířila O-I svůj závod v nizozemském Leerdamu a představila zde černé sklo určené pro pivovarnictví. O-I nejprve v rámci programu optimalizace aktiv, který byl dokončen v roce 2013, investovala do svého závodu v Leerdamu 21 milionů euro, nyní investuje do výroby černého skla. Závod se nachází v samotném srdci evropského pivovarnictví a bude třetím závodem společnosti O-I v Evropě schopným vyrábět černé sklo. V roce 2015 představí společnost v černém skle dvě standardní pivní lahve o objemu 33 cl.

Investice O-I do černého skla vychází z důkladného průzkumu trhu, který společnost provedla v USA a evropských zemích, aby zjistila, jak spotřebitelé vnímají u obalových materiálů barvy. Průzkum odhalil právě potenciál černého skla a ukázal, že zákazníci vnímají skleněné obaly nápojů v černé barvě jako výrazné a tajemné. Již před pěti lety byla společnost O-I průkopníkem v oblasti černého skla, když vyvinula nový postup, který umožňuje plnou kontrolu a řízení jakosti, flexibilitu i nestandardní objemy produkce. Černé sklo nabízí vynikající světlo i UV ochranu a je recyklovatelné. Některá řešení společně vyvinutá O-I a jejími zákazníky slaví na trhu velké úspěchy: např. letos v lednu představil americký pivovar MillerCoors své prémiové pivo „Miller Fortune“ v černé skleněné lahvi od O-I. Evropské úspěchy sklízí Hendrick´s gin skotského výrobce William Grant & Sons, stejně jako láhve whisky Edrington společnosti The Black Grouse and Cutty Sark Prohibition, francouzské sekty Belaire Rosé nebo irský likér Carolans od Campari.

„Trend lepšího životního stylu a upřednostňování kvality nad kvantitou si vyžaduje prvotřídní výrobky. Černé sklo je vysoce kvalitním řešením pro všechny, kteří se chtějí obalem odlišit,“ říká Robert Brouwer, Specialty Business Leader v O-I Europe. Evan Williams, ředitel segmentu piva v O- I Europe dodává: „Pivo je skvělý produkt a zaslouží si výjimečný obal. Chceme zvyšovat prestiž značek a odlišovat je od konkurence. Naše poslední novinka - černé sklo - je příkladem toho, jak O-I podporuje své zákazníky a nabízí jedinečná obalová řešení.“

O společnosti O-I

O-I je přední výrobce skleněných obalů utvářejících značky zákazníků, které jsou založeny na odborných technických znalostech a které vynikají řemeslným zpracováním. Vynalézavý design a výrobní možnosti odlišují firmu O-I od ostatních výrobců – díky nim získala celosvětově vedoucí postavení ve výrobě skleněných obalů s cílem provádět výrobu ekologicky a s ohledem na udržitelný rozvoj. Ten je prospěšný nejen pro životní prostředí, ale i obecně pro obchod.

Snížením spotřeby energie v rámci výrobních procesů se společnosti O-I daří zlepšovat způsob podnikání a zmírňovat i dopad těchto procesů na životní prostředí.

V České republice O-I zaměstnává téměř 400 zaměstnanců ve dvou provozech. Mateřskou společností a zároveň jediným vlastníkem společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s.r.o. je společnost O-I Manufacturing Czech Republic, a.s., která se zabývá výrobou obalového skla. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo bílé. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…