O2 nasazuje LTE Advanced. Díky spojení frekvencí dosáhne vyšší rychlosti

07.07.2014 16:42

O2 do své sítě ve vybraných lokalitách nasazuje technologii LTE Advanced (LTE-A). Ta umožňuje využít více frekvenčních pásem současně, což ještě zvýší maximální rychlosti.

O2 nasazuje LTE Advanced. Díky spojení frekvencí dosáhne vyšší rychlosti
Foto: red
Popisek: O2

Tato technologie je již nyní nasazena ve veřejném provozu, a to na jihozápadě kraje Vysočina. Díky využití dostupných pásem o šíři 10 a 5 MHz zde lze s patřičnými přístroji využít při stahování dat rychlost až 112 Mb/s. O2 dále testuje také využití celé šířky frekvenčních pásem v rozsahu 10 + 15 Mhz. To umožní stahování dat až rychlostí 185 Mb/s.

"Nyní pracujeme především na pokrývání co největšího území signálem 4G LTE, nicméně naši infrastrukturu již připravujeme na další zrychlování. I kvůli tomu jsme ve vybrané lokalitě spustili technologii LTE Advanced, abychom v praxi vyzkoušeli její možnosti," říká Petr Slováček, ředitel divize Provoz společnosti O2 Czech Republic.

Síť 4G LTE od O2 je nejrychlejší mobilní sítí v České republice podle výsledků měření serveru DSL.cz ( více ZDE). Výhody této sítě mohou využívat všichni zákazníci s libovolným datovým tarifem od O2. Je pouze potřeba využívat zařízení s podporou 4G LTE a také nový typ SIM karty - tzv. USIM. Každý zákazník O2 si může svůj typ SIM karty jednoduše ověřit zadáním kódu *444*# a jeho odesláním jako běžného hovoru. Případnou výměnu karty zařídí zdarma na kterékoli prodejně O2, firemním zákazníkům tuto výměnu zprostředkuje jejich obchodní zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…