Občanská demokratická aliance: Bankrot Westinghouse by měl být pod kontrolou vlády

29.03.2017 14:51

Americký dodavatel jaderných technologií Westinghouse Electric dnes požádal ve Spojených státech o bankrotovou ochranu před věřiteli. Oznámila to jeho mateřská společnost Toshiba. Tu podle dostupných informací dohnaly ztráty americké divize téměř k finančnímu kolapsu. Společnost Westinghouse se mimo jiné podílela na výstavbě prvních dvou bloků české jaderné elektrárny Temelín a až do roku 2010 do ní dodával jaderné palivo.

Občanská demokratická aliance: Bankrot Westinghouse by měl být pod kontrolou vlády
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

„Informace o úpadku společnosti Westinghouse, která operuje na trhu atomových elektráren, mne šokovala. Jsem přesvědčen, že by stát neměl vstupovat veřejnými penězi tam, kde funguje soukromý kapitál. Přesto v případě bankrotu tohoto jaderného gigantu, firmy Westinghouse, považuji za nutné, aby stát do této firmy vstoupil a celý proces bankrotu držel pod svou kontrolou.“ Komentoval dnešní rozhodnutí o úpadku společnosti Westinghouse předseda ODA Pavel Sehnal a dodal: „Jsem velmi zvědavý na to, jaká opatření přijme americká administrativa, aby tuto situaci vyřešila.“

Občanská demokratická aliance je stranou pro aktivní občany a podnikatele. ODA je moderní pravicovou stranou, která podporuje podnikání rozvoj demokracie. Občanská demokratická aliance prosazuje postupné snižování daní a omezení vlivu státu a veřejných financí na podnikatelskou sféru. Cílem ODA je umožnit občanům aktivní zapojení do politiky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…