Občanský pochod pro Aleppo vstupuje do ČR

08.01.2017 11:48

V pondělí 9.1.2017 mezi 10.-12. hodinou vstoupí u obce Petrovice na území ČR mezinárodní Občanský pochod pro Aleppo.

Občanský pochod pro Aleppo vstupuje do ČR
Foto: Civil march to Aleppo
Popisek: Občanský pochod pro Aleppo

Jedná se o mezinárodní pochod občanů z mnoha zemí hlavně Evropy do Sýrie, jehož cílem a smyslem je inspirovat mezinárodní společenství k tomu, aby zabránilo vyvražďování civilního obyvatelstva v Sýrii; soustředit pozornost mezinárodního společenství na dění v Sýrii a vytvořit tlak na ty, kteří mají moc rozhodovat o záchraně životů v místech konfliktu; a v neposlední řadě, vyslat vzkaz Syřanům, že mezinárodnímu veřejnému mínění na jejich životech a osudech záleží. Pochod iniciovala polská novinářka Anna Alboth. A byl zahájen 26.1.2016 v Berlíně a je naplánován na několik měsíců. Projde několika zeměmi a na Balkáně se napojí na uprchlickou trasu, kterou projde opačným směrem.

Pochod dorazí 15.1. do Prahy, kde projde za účasti místních občanů několika symbolickými místy. Ve stejný den se v klubu Meetfactory uskuteční v rámci pochodu veřejná panelová diskuze na téma pomoci Sýrii.

V pondělí 16.1. se uskuteční shromáždění Svíčka pro Aleppo IV, které v rámci pochodu pořádá skupina Češi pro Aleppo na Hradčanském náměstí v 17:30. I zde budou mít Pražané možnost se potkat s účastníky pochodu. Stejně jako 17.1. kdy pochod vyrazí z Prahy od Muzea směrem na Moravu.

Do Brna pochod dorazí 28.1.2017 a republiku opustí dne 2.2.2017 u Mikulova, kdy přejde do Rakouska.

Pochod do Prahy dorazí ve dnech výročí smrti Jana Palacha a jeho účastníci uctí i jeho památku. K účasti na pochodu v aspoň krátkém úseku se již přihlásily stovky občanů ČR. Organizátoři rovněž předpokládají účast českých občanů na zmíněných doprovodných akcích i setkání s občany během samotného pochodu.

Do akce se zapojila řada občanských a církevních organizací i jednotlivců, kteří pomáhají se zázemím pochodu a ubytováním účastníků. Symbolem pochodu se stala bílá vlajka, kterou účastníci v rámci pochodu nesou.

Akci pořádá Civil march to Aleppo. Českou část pořádá Civil march to Aleppo: Czech republic

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne