Obrovský úspěch aukce HC Kometa – bezmála 300 tisíc pro Svatoanenskou nemocnici

06.09.2017 8:45

Přesně 299 982 korun – to je částka, za kterou fanoušci vydražili dresy z exhibičního utkání Martin Havlát & Mistři dětem.

Obrovský úspěch aukce HC Kometa – bezmála 300 tisíc pro Svatoanenskou nemocnici
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

„Vím, jaké jméno má Kometa a hlavně jaké má fanoušky, ale takový obrovský úspěch aukce mě opravdu překvapil a jsem za to nesmírně rád. Lůžka, která pořídíme, budou ve prospěch nejen pacientů, ale také personálu, který o ně pečuje. Nová moderní lůžka usnadňují ošetřovatelskou péči především ve snadnější manipulaci s pacientem,“ řekl Martin Pavlík, ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Pořízením nemocničních lůžek dojde nejen k inovaci a modernizaci vybavení, ale především ke zkvalitnění péče o naše pacienty. „Nová lůžka jsou polohovatelná a dají se přizpůsobit potřebám jak pacienta, tak personálu, který s ležícím pacientem manipuluje,“ doplnila Petra Veselá, tisková mluvčí nemocnice.

V této chvíli by bylo třeba obnovit asi 390 nemocničních lůžek, která jsou 10 a více let starší, přičemž nejstarší lůžka mají i přes 40 let. Akutně je nutné obměnit asi 30 lůžek. Cena jednoho nemocničního lůžka, vč. matrace, nočního stolku a stojanu na infuzi se pohybuje kolem 50 tis. korun.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…