Od vynálezu kopírování vzniklo v dílně Xerox 62 000 patentů

17.03.2014 13:34

Společnost Xerox zaregistrovala v roce 2013 v USA 1 168 patentů a tím se opět zařadila mezi přední světové inovátory. Díky týmu 90 špičkových vynálezců rozšířila své portfolio na 12 100 aktivních patentů v USA. Od roku 1933, kdy firma Xerox registrovala svůj první patent, jich získala celkově více než 62 000 na celém světě. Xerox a Fuji Xerox ročně investují cca 1,5 miliardy USD do výzkumu, vývoje a vědy.

Od vynálezu kopírování vzniklo v dílně Xerox 62 000 patentů
Foto: red
Popisek: Xerox

V letošním roce si Xerox připomíná již 75 let od chvíle, kdy Chester Carlson přišel s vynálezem xerografie. Většina vytištěných dokumentů, se kterými se dnes setkáváme, je vytvořena s využitím jeho inovativních metody. Xerografie dodnes tvoří technologický základ kopírek, laserových tiskáren i digitálních produkčních tiskových strojů, které slouží pro tisk bankovních výpisů, reklamních zásilek, knih, plakátů, účtenek a dalších dokumentů.

„Odkaz Chestera Carlsona žije dále prostřednictvím celosvětovému týmu vědců a inženýrů firmy Xerox. Právě oni pomáhají našim klientům vytvářet a zjednodušovat profesionální firemní procesy, řekl Marius Persinaru, Generální ředitel Xerox Česká republika a Slovensko. „Díky úzké spolupráci s našimi klienty můžeme vytvářet technologie pro správu dokumentů a zjednodušovat práci v oblastech, jako jsou zdravotnictví, finance, vzdělání, doprava či péče o zákazníky.

Vědci společnosti Xerox se ve svém výzkumu zaměřují na široké portfolio oblastí – např. na analýzu dat, automatizaci, zobrazování či personalizaci. Jejich cílem je inovovat a zjednodušovat způsob, jakým firmy podnikají, což jde daleko za hranicemi toho, kam mohl Carlson ve svých vizích dohlédnout.

Mimo ocenění jako „National Medal of Technology“, které uděluje prezident Spojených států amerických, Xerox posbíral cenná uznání také v rámci Thomas Reuter´s 2012, kdy se umístil v TOP 100 inovátorských společností světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…