Oslava světového dne vody vynesla historicky nejvyšší částku pro charitu

22.03.2015 12:04

Světový den vody oslavili vodohospodáři po celém světě. V Jihomoravském kraji a kraji Vysočina si tento významný den připomínají členové a partneři sdružení Rady povodí Svratky (RAPOS).

Oslava světového dne vody vynesla historicky nejvyšší částku pro charitu
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Pořadatelem letošního tradičního setkání odborné vodohospodářské veřejnosti byl státní podnik Povodí Moravy a zúčastnilo se ho téměř dvě stě vodohospodářů. Setkání se uskutečnilo 18. března 2015 v Kurdějově, a to pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a starosty obce Kurdějov Jaroslava Matýška.

V dopoledních hodinách byly pro účastníky připraveny tři odborné exkurze, a sice do oblasti soutoku řek Moravy a Dyje zaměřená na význam a funkci poldru Soutok, komentovaná prohlídka areálu Rybníkářství Pohořelice, a.s. Velký Dvůr a komentovaná prohlídka podzemních chodeb v Kurdějově. Odpoledne se konal slavnostní odborný seminář, kterého se zúčastnili generální ředitel Povodí Moravy, s.p. RNDr. Jan Hodovský, generální ředitel Brněnských vodáren a kanalizací Ing. Ladislav Haška a generální ředitel Vodárenské akciové společnosti Ing. Lubomír Gloc.

Podobně jako v minulých letech byla součástí programu také dobročinná tombola. Symbolický šek s historicky nejvyšší částkou 18 550 Kč předal na závěr semináře generální ředitel Povodí Moravy, s.p. RNDr. Jan Hodovský zástupcům Diakonie ČCE v Kloboukách u Brna. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…