Pardubický kraj hospodařil v roce 2013 v černých číslech. Bez chyb a nedostatků

29.05.2014 20:17

Radní kraje dnes odsouhlasili návrh účetní závěrky a závěrečný účet Pardubického kraje za rok 2013, které jim předložil hejtman Martin Netolický.

Pardubický kraj hospodařil v roce 2013 v černých číslech. Bez chyb a nedostatků
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Hospodaření kraje skončilo v loňském roce v kladných číslech ve výši 552 milionů korun.  Ve finanční rozvaze se pozitivně projevily vyšší příjmy ze sdílených daní. „Podařilo se nám dosáhnout i úspor ve výdajích, tyto prostředky jsou již využívány na realizaci dalších evropských projektů a investiční akce, ale také například na dopravní obslužnost či opravu silnic,“ shrnul závěrečný účet hejtman Martin Netolický.

Účetní závěrku předloží ke schválení ještě zastupitelstvu, plní tím povinnosti dané vyhláškou. „Přezkum hospodaření ze strany Ministerstva financí dopadl na výbornou. Kontroloři konstatovali, že jsme se starali o krajské finance bez chyb a nedostatků a nevidí ani žádná rizika do budoucna,“ seznámil s výsledky kontroly hejtman Martin Netolický.

Závěrečný účet za rok 2013 bude po odsouhlasení Zastupitelstvem Pardubického kraje zveřejněn na úřední desce Pardubického kraje a na webových stránkách www.pardubickykraj.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…