Pardubický kraj přispěje také na opravy významných památek

26.07.2017 9:36

Kromě zámků na Loiře mohou lákat i zámky na Orlici, třeba novým hudebním festivalem, který získal dotaci Pardubického kraje. Radní kromě toho schválili také podporu dalších akcí a příspěvků na obnovu památek. Některé musí ještě projít zastupitelstvem.

Pardubický kraj přispěje také na opravy významných památek
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Festival Harriet Parish

„Líbí se mi nápad pořádat hudební festival na zámcích a dalších zajímavých objektech na Orlicku,“ říká 1. náměstek hejtmana Roman Línek. „Vloni začala hraběnka Iva Parish pořádat benefiční hudební festival Harriet Parish v Žamberku a letos ho po dobrých ohlasech rozšířila o „zámky na Orlici“ v Rychnově nad Kněžnou a v Častolovicích. Uskuteční se od 20. srpna do 3. září a nabídne 15 benefičních koncertů v různorodých koncertních síních a rovnoměrně ho podporuje i Královéhradecký kraj.“

Pomoc s opravami významných kostelů

Pardubický kraj přispěje také na opravy významných památek. Částka 100 tisíc korun poslouží na opravu střechy a věže kostela sv. Bartoloměje v Jablonném nad Orlicí a částka 260 tisíc korun na celkovou obnovu kostela sv. Josefa ve Svitavách. „Budeme se také podílet na financování projektové dokumentace opravy vnějšího pláště kostela Zvěstování Panny Marie v Pardubicích. To je ten kostel v parčíku před Krajským úřadem. Je to nejstarší farní kostel ve městě, který založili roku 1359 arcibiskup Arnošt z Pardubic a jeho bratři. Naposledy se opravoval v 90. letech minulého století a projektová dokumentace bude sloužit i pro získání případných dotací,“ dodává Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…