Petr Lukasík pro 20 představ: Věda a technika zde mají své místo od nepaměti

24.08.2014 15:15

Auto řídí samo, propojené s ledničkou a telefonem zařizuje nákupy. Vývoj informačních technologií je nezadržitelný a Moravskoslezský v něm bude kraj hrát klíčovou roli. Takto směle pojal svou úvahu o budoucnosti kraje v roce 2020 Petr Lukasík, generální ředitel společnosti Tieto Czech. Celý příspěvek najdete na www.20predstav.eu, kde jsou také další odvážné myšlenky a nevyřčené představy osobností a odborníků.

Petr Lukasík pro 20 představ: Věda a technika zde mají své místo od nepaměti
Foto: Tieto Czech
Popisek: Tieto Czech

„Věda a technika zde mají své místo od nepaměti,“ píše Petr Lukasík a dodává, že „můžeme vytvořit všechny podmínky pro to stát se evropským technologickým centrem... Klíčoví jsou lidé, inovativní, podnikaví a smělí, kteří neberou zaběhnuté způsoby za dané... Um, zkušenosti a inovativnost zdejších lidí stejně jako jejich silný vztah k regionu nám dává skvělý základ zvládnout výzvy budoucnosti.“

Petr Lukasík vystudoval obor Elektrotechnika a informatika na VŠB-TU Ostrava. V roce 2001 si otevřel vlastní IT firmu, o tři roky později nastoupil do vznikajícího IT centra společnosti Tieto v Ostravě. V roce 2009 se stal ředitelem pro oblast Business Intelligence. Nyní od roku 2011 je jako generální ředitel Tieto Czech s.r.o. zodpovědný za výsledky společnosti, kvalitu poskytovaných komplexních IT služeb a spokojenost více než dvou tisíců zaměstnanců.

20 představ má motivovat nejen lidi zabývající se regionálním rozvojem. Diskutovat, hodnotit a sdílet představu Petra Lukasíka i dalších osobností můžete na www.20predstav.eu, www.facebook.com/20predstav a www.twitter.com/20predstav.

Projekt připravila Regionální rada Moravskoslezsko, která je zodpovědná za 20 miliard korun z evropských fondů a zároveň připravuje kraj, místní organizace a lidi na čerpání budoucích evropských miliard v letech 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…