Placení kartou České spořitelny pomáhá zrakově postiženým.

17.08.2014 14:24

Banka jim věnuje minimálně 1 000 000 Kč

Placení kartou České spořitelny pomáhá zrakově postiženým.
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

  • Česká spořitelna spouští od 15. srpna do konce září 2014 netradiční kampaň. Za každou platbu kartou České spořitelny banka přispěje zrakově postiženým na čtecí pomůcky a další vybavení
  • Cílem banky je poskytnout Palatě - Domovu pro zrakově postižené minimálně 1 000 000 Kč

Česká spořitelna právě spustila netradiční kampaň na podporu placení kartou. Čím více budou její klienti platit za své nákupy kartou, ať už kontaktní či bezkontaktní, tím více Česká spořitelna přispěje na čtecí pomůcky a další vybavení pro lidi se zrakovým postižením z Domova Palata. Kampaň běží až do konce září 2014 a cílem banky je poskytnout minimálně 1 000 000 Kč.

„Placení kartou je v České republice velice populární. České bezkontaktní karty Visa jsou dokonce nejaktivnějšími kartami v Evropě! Jen klienti České spořitelny provedli za první pololetí 2014 více než 36 milionů bezkontaktních plateb. I z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro tuto netradiční charitativní kampaň, se kterou nám pomůžou naši aktivní klienti,“ uvedla Marie Hešnaurová, ředitelka odboru rozvoje platebních karet České spořitelny.

Českou spořitelnu a Domov Palata pojí dlouhodobé partnerství. Právní předchůdci banky stáli jako hlavní iniciátoři už u jeho vzniku na konci 19. století a banka prostřednictvím Nadace České spořitelny podporuje Palatu dodnes. Ta patří k nejstarším zařízením svého druhu u nás a poskytuje péči lidem se zrakovým postižením z celé republiky.

„Pokračováním již tradiční spolupráce mezi Domovem Palata, Českou spořitelnou a Nadací ČS je poskytnutí financí na zakoupení čtecích pomůcek pro klienty Domova a dalšího vybavení. Zároveň jsme společně připravili výstavu jako poděkování všem našim pečovatelům za jejich každodenní práci,“ doplnil Jiří Procházka, ředitel Domova Palata.

Zmíněná fotografická výstava nazvaná „Zahalení hrdinové“, kterou banka ve spolupráci s Palatou a svou Nadací ČS připravila v rámci své kampaně, bude veřejně přístupná na Budějovickém náměstí před centrálou České spořitelny, ale i na dalších místech Prahy. Diváky seznámí s tím, jak vidí své ošetřovatele lidé s různým zrakovým postižením a z jejich příběhů bude také patrné, že i s takovým handicapem lze žít bohatý život.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Profil České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou v České republice  · Její služby využívá více než 5 milionů klientů: občané, malé a střední firmy, obce a města, financuje také velké korporace a poskytuje služby v oblasti finančních trhů · Od roku 2000 je Česká spořitelna členem Erste Group a pod touto značkou obsluhuje bonitní a korporátní klienty · Disponuje nejširší sítí poboček a bankomatů v České republice · Důležitou roli hraje také na poli inovací: byla například první bankou na českém trhu, která začala masivně vydávat bezkontaktní karty a vytvářet síť pro jejich využití  · Další zajímavé informace o České spořitelně zde.

Česká spořitelna – Zodpovědný partner společnosti

5 000 000 000 Kč jsme investovali do projektů na výrobu energie z obnovitelných zdrojů a do energeticky úsporných projektů · 1 450 000 000 Kč jsme vložili do Nadace Depositum Bonum na podporu vzdělávání v České republice · 80 000 000 Kč jsme spolu s Nadací České spořitelny v roce 2012 věnovali na obecně prospěšné projekty · 2 000 000 Kč jsme v roce 2013 rozdělili celkem 34 charitativním projektům na základě výsledků hlasování v našich dvou grantových programech pro zaměstnance a klienty · 8 000 seniorů navštívilo vzdělávací kurzy „Senioři komunikují" v 634 českých městech a obcích · 1 887 dobrovolníků  se v roce 2013 zúčastnilo spořitelních Dnů pro charitu. Věnovali jsme více než 16 000 hodin práce dobrovolníků · 376 našich poboček má bezbariérový přístup a přes 250 našich bankomatů je uzpůsobeno pro obsluhu nevidomými klienty · 2 pracovní dny může každý zaměstnanec využít na obecně prospěšnou činnost díky spořitelním Dnům pro charitu ·

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…