Podnikatelský inkubátor ČVUT InQbay se podílel na soutěži univerzitních projektů United Incubators Contest

05.12.2016 19:11

V úterý dne 29. listopadu 2016 se v reprezentativních prostorách České spořitelny v Rytířské ul. č. 29 v Praze uskutečnila jedinečná soutěž univerzitních projektů nazvaná United Incubators Contest, kterou společně uspořádaly podnikatelské inkubátory ČVUT InQbay, Point One ČZU a xPORT VŠE. Hlavním partnerem akce byla Česká spořitelna.

Podnikatelský inkubátor ČVUT InQbay se podílel na soutěži univerzitních projektů United Incubators Contest
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Šest vybraných univerzitních týmů po dvou z každé univerzity představilo své podnikatelské nápady. Odborná porota i diváci společně vybírali ten nejlepší. Vítězem odborné poroty i diváků se stal tým inkubátoru ČZU, společnost Palíto, která přestavila výrobu domácích chilli omáček z nejpálivějších papriček světa. Dále se představily projekty inkubátoru ČVUT InQbay Mob-Bars a Damgaard Technologies, inkubátoru Point One ČZU Africahop a xPORT VŠE Zendoro a Sens Foods.

V průběhu slavnostního večera byla hostům představena inciativa United Incubators, která vznikla s cílem většího propojení a spolupráce mezi univerzitami v oblasti podpory mladých talentů a podnikání obecně. „Chceme studenty pražských univerzit nejen připravit na praktický život, ale především poskytnout podporu týmům i jednotlivcům, kteří mají podnikatelského ducha a ambice realizovat vlastní projekty. Prostřednictvím univerzitních inkubátorů pomáháme budoucím podnikatelům a nadějným inovátorům v začátcích jejich podnikání. Vznik společné iniciativy na podporu podnikání United Incubators je proto logickým krokem, jehož cílem je podpora vzdělání a kultivace prostředí na podporu slibných podnikatelských projektů a začínajících firem vzniklých v akademickém prostředí,“ říká manažerka ČZU Point One Gabriela Koláčková.

Hlavním cílem iniciativy United Incubators do budoucna je příprava společné platformy na prosazování společných zájmů zúčastněných univerzit v relevantních ekonomických a legislativních oblastech, navazování nových kontaktů, pořádání společných akcí, stáží, poskytování poradenských činností, publikační, výzkumné, certifikační a další činnosti.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…