Pojistěte si svou inteligenci u Generali! Novinka startuje 1. dubna

30.03.2014 8:00

Na Apríla přijde pojišťovna GENERALI na trh s převratnou novinkou – pojištěním IQ +/-. „Každý, kdo nabyl přesvědčení, že jeho společenské uplatnění a rodinné poměry souvisí s výší jeho IQ, si tuto výši může do budoucna pojistit,“ uvedl tiskový mluvčí pojišťovny GENERALI Jiří Cívka.

Pojistěte si svou inteligenci u Generali! Novinka startuje 1. dubna
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

K tomuto revolučnímu kroku přivedly pojišťovnu GENERALI dlouhodobé výzkumy chování a potřeb klientů. „Je nám známo, že pojistné produkty, které se týkají odpovědnosti za škody, jsou lidově nazývány pojistkami na blbost. To nás vedlo k prvotní myšlence zájemcům pojistit jejich skutečnou inteligenci,“ vysvětlil Cívka.

Pojišťovna GENERALI sestavila speciální tým znalců z oboru psychiatrie a psychologie, ale také matematiky, fyziky, geografie, jazyků a společenských věd. Odborníci otestují inteligenci a po rozkrytí rodové anamnézy odhadnou přirozený vývoj IQ jedince.

„Pokud se tento vývoj v budoucnu odchýlí od odhadu o více než 10 procentních bodů, bude pojišťovna GENERALI klientům, kteří si pojištění IQ +/- uzavřou, jako pojistné plnění hradit pravidelný příspěvek, který bude kompenzovat životní obtíže způsobené změnou IQ,“ sdělil Cívka.

Jak je ze slov mluvčího patrné, pojištění se vztahuje nejen na pokles inteligence, ale také na její nárůst. Plusová změna může totiž rovněž vyvolat potíže klienta při společenském uplatnění, zvlášť u jeho nadřízených nebo i v rodinném životě.

V pojistné smlouvě se klienti zavazují nepožívat alkohol ve vyšší než rozumné míře a neužívat návykové látky, především marihuanu, neboť tímto chováním by mohli své IQ snížit uměle. Pojistnou událost mohou uplatnit klienti pouze do dosažení důchodového věku.

„Pokud se koncept takového pojištění osvědčí, příští rok na Apríla by pojišťovna GENERALI chtěla přijít s pojištěním sociální inteligence,“ poodhaluje Cívka plány do budoucna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…