Prachatická nemocnice obhájila vysokou kvalitu poskytovaných služeb

05.11.2014 18:41

Nemocnice Prachatice, a. s., se může od konce října pyšnit certifikátem systému řízení kvality podle normy ČSN EN 15 224 zaměřené na zdravotnické služby. Dokument je platný na tři roky do října 2017 a garantuje vysokou úroveň poskytovaných zdravotnických služeb.

Prachatická nemocnice obhájila vysokou kvalitu poskytovaných služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Předpokladem pro vystavení certifikátu byl nezávislý audit na několika nemocničních odděleních. Jeho výsledky potvrdily, že uplatňované postupy jsou v souladu s požadovanou normou. I proto nemocnice může používat mezinárodně uznávanou značku, která garantuje, že využívá pracovní postupy v souladu se zákonnými předpisy a dalšími národními a mezinárodními standardy. Uvedená norma současně požaduje po zdravotnickém zařízení účinnou prevenci rizik a zajištění bezpečí pro pacienty i personál. „Získaný certifikát je proto potvrzením pro naše pacienty, že stále zlepšujeme poskytovanou péči a snažíme se o nové aktivity, které vylepšují kvalitu komplexní ambulantní i lůžkové léčebné a ošetřovatelské péče, základních diagnostických metod a doplňkových služeb v naší nemocnici,“ zdůrazňuje ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Ing. Michal Čarvaš. Nemocnice se tak současně zavázala, že i nadále bude dodržovat pravidla, která jsou nezbytná pro držitele tohoto osvědčení kvality zdravotnických služeb.

V Nemocnici Prachatice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 7 500 pacientů. Lékaři zde provedou průměrně dva tisíce operačních zákroků a téměř 185 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 354 dětí.

Nemocnice má průměrně 350 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

V roce 2013 nemocnice investovala do svého rozvoje 19,6 milionu korun, od roku 2008 celkem153,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…