Právní kancelář TaylorWessing e|n|w|c Advokáti zahajuje druhý ročník vzdělávání na SŠ

22.09.2014 13:30

Advokátní kancelář TaylorWessing e|n|w|c Advokáti spouští již druhý ročník své právní akademie. V rámci projektu „Právní akademie: Občanské právo snadno a rychle“ nabízí vybraným gymnáziím a středním školám bezplatné přednášky pro jejich studenty. První z nich proběhne na začátku října v pražském Gymnáziu Nad Štolou.

Právní kancelář TaylorWessing e|n|w|c Advokáti zahajuje druhý ročník vzdělávání na SŠ
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.


„Zatím jsme v rámci projektu uskutečnili 10 přednášek na různých středních školách, především na gymnáziích. Snažíme se hlavně o interaktivní a kreativní podání práva,“ uvedl spoluautor projektu a jeden z přednášejících JUDr. Aleš Linhart, Ph.D., partner advokátní kanceláře TaylorWessing e|n|w|c Advokáti.

Loňský ročník prý proběhl k jeho plné spokojenosti. „Byli jsme příjemně překvapeni upřímnou zvídavostí studentů, kteří se i v moderní době internetu a chytrých telefonů zajímají o společenské dění a právo. Spoustu věcí z právní oblasti znali nebo o nich alespoň slyšeli, takže si mohli utřídit dosavadní poznatky a porovnat je se současnou praktickou aplikací práva. Nejvíc je zajímaly problémy týkající se svéprávnosti, dědictví, smluvních vztahů, trestní odpovědnosti, zaměstnání a střetávání práva a politiky. Nám, lektorům, toto setkání poskytuje vítanou možnost zjistit, jak mladá generace vnímá postavení práva i nás, právníků, ve společnosti,“ popsal Linhart s tím, že o akademii je velký zájem. Nezřídka se stává, že je po setkání se studenty jednoho gymnázia kontaktují zájemci z dalších škol.

Studenty čeká kromě samotné přednášky také krátký kvíz tvořený deseti otázkami z různých právních oblastí. Ten vyplní v samotném úvodu setkání se zástupci kanceláře, ponechají si ho a na konci se dozvědí správné odpovědi. Týkat se bude otázek z občanského, rodinného, trestního, správního i ústavního práva. Dosavadní zkušenosti s kvízem, který se vyhodnocuje formou diskuse s lektorem a učiteli, přinesly podle Linharta humorné momenty, ale také chvíle překvapení – i v případě zdánlivě jednoduchých otázek se totiž správná varianta občas skrývala jinde, než většina přítomných očekávala.

Linhart kromě toho vyzdvihl i další aspekt celého projektu. Setkání s advokáty totiž podle něj může některým studentům usnadnit rozhodování, zda si zvolit právo jako případné budoucí povolání.

„Ti, kteří se připravují na přijímací zkoušku na právnickou fakultu, se na nás obraceli i s otázkami ohledně studia, a tak jsme museli zalovit v paměti a sdělit něco ze svých studentských let. K tomu nám pomohla i skutečnost, že v naší kanceláři pracuje několik studentů právnických fakult, kteří se s námi často dělí o radosti i strasti při studiu práv,“ uzavřel Linhart.“

 

 

 

 

 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…