Předseda vlády Sobotka zahájí konferenci 70. let v OSN: Udržitelný rozvoj jako výzva a příležitost

30.05.2015 7:50

V Černínském paláci se v úterý 2. června 2015 uskuteční konference s názvem 70. let v OSN: Udržitelný rozvoj jako výzva a příležitost. Jejího zahájení se ujme premiér Bohuslav Sobotka spolu s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem.

Předseda vlády Sobotka zahájí konferenci 70. let v OSN: Udržitelný rozvoj jako výzva a příležitost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Před zahájením konference se předseda vlády setká s náměstkyní generálního tajemníka OSN a zástupkyní ředitelky organizace UN Women Lakshmi Puri. Společnou fotografií s ní a s bannerem s hashtagem #HeforShe se připojí ke globální kampani HeForShe. Ta má za cíl podpořit angažmá mužů po celém světě v boji proti diskriminaci a násilí a podpořit zapojení žen do věcí veřejných.

Konference připomíná 70 let členství České republiky v Organizaci spojených národů. Jejím cílem je přispět do národní diskuze o udržitelném rozvoji a zdůraznit propojenost globální a národní roviny udržitelného rozvoje.

Konference se koná v rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje, ke kterému se Česká republika poprvé zapojí ve dnech 30. května až 5. června 2015. Jde o evropskou iniciativu podporovanou Evropskou sítí udržitelného rozvoje s cílem zviditelňovat projekty a aktivity propagující udržitelný rozvoj a jeho principy. Předseda vlády nad touto akcí převezme záštitu. Více na www.tydenudrzitelnosti.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …