Přestupní uzel u Miroslavi slouží lidem. Zvýší bezpečnost

16.10.2015 18:50

Pět autobusových státní, nová silnice a nové chodníky, tři parkoviště pro třicet aut. Přestupní uzel u Miroslavi se v pátek 16. října 2015 dočkal slavnostního otevření. Lidé jej však začali užívat už na konci srpna. Stavba za dvacet milionů korun zlepší cestování i bezpečnost.

Přestupní uzel u Miroslavi slouží lidem. Zvýší bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Hejtman Michal Hašek ocenil kvalitu nové stavby. „Marně vzpomínám, když tak projíždím po kraji, jestli někde existuje tak kvalitní nový silniční úsek nebo nová dopravní stavba. I když vím, že jste na ni v Miroslavi a okolních obcích čekali poměrně dlouho. Nová stavba velmi podstatným způsobem zvyšuje bezpečnost silničního provozu," uvedl hejtman.

Přestupní uzel u silnice I/53, vybudovaný za 20 milionů korun převážně z prostředků Regionálního operačního programu Jihovýchod, významně zvyšuje bezpečnost dopravy. Díky blízkosti vlakové stanice a navrženému stavebnímu řešení poskytuje cestujícím funkční napojení autobusové dopravy na individuální dopravu a vlakové spoje.

"Na prvním místě – a dělám to tak vždycky – chci poděkovat daňovým poplatníkům, tedy těm, co řádně platí daně. Jenom z těch vybraných daní potom mohou Česká republika, kraje, města a obce poskytnout podporu takovým stavbám, na které se dnes nacházíme. Chci poděkovat všem, kdo tuto stavbu připravili - Správě a údržbě silnic Jihomoravského kraje ve spolupráci s Regionální radou ROP Jihovýchod. Jako hejtman říkám z tohoto místa pyšně za jižní Moravu i Vysočinu, že Regionální rada Jihovýchod podle všech ukazatelů nejlépe čerpala v tomto plánovacím období peníze z regionálních operačních programů, a to bez skandálů. Toho si nesmírně vážím. Na jižní Moravě jsme se vždy snažili, aby evropské fondy byly věcí, které jsou ke cti tomuto kraji, nikoli pro ostudu a první stránky novin," řekl hejtman Hašek.

Jak doplnil,  doufá, že na jižní Moravě budeme moci v nastávajícím období otevřít co nejvíce takových kvalitních dopravních uzlů IDS.

"Samotný systém integrované dopravy, tento unikátní počin kombinace vlakové a autobusové dopravy, který pokrývá již celý kraj, si i v příštích letech zaslouží další zlepšení a modernizaci," sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…