Prima ZOOM spouští od 5. října nový programový blok – „Život naostro“

22.09.2014 17:20

Prima ZOOM přichází s další programovou novinkou a vychází vstříc poptávce diváků nejlepšího dokumentárního kanálu u nás. Nový tematický blok Život naostro bude s premiérovými dokumenty a seriály pevně ukotven vždy v neděli v čase 20.00 – 22.00.

Prima ZOOM spouští od 5. října nový programový blok – „Život naostro“
Foto: TV Prima
Popisek: Prima ZOOM

Nový blok se bude zaměřovat na žánr doku-reality a dobrodružný obsah. Tematicky pokryje např. dobrodružství chlapů na moři, denní chleba australského veterináře, netradiční cestování, pořady se soutěžním aspektem, nadšence do aut, putování trucků po nebezpečných silnicích, lov a obecně „přežití“. Stejně tak sem zapadnou třeba životní osudy Miroslava Zikmunda. Proto odstartujeme minisérií Miroslav Zikmund: Cesta stoletím navazující na aktuální kino film Století Miroslava Zikmunda.

Navazovat bude od 21.00 seriál Veterinář z Bondi Beach – vždy dva díly za sebou. Hlavními hrdiny dokumentárního seriálu jsou veterináři ze Sydney, doktor Chris Brown a doktorka Lisa Chimesová, a úchvatná scenérie pláže Bondi, která patří k nejslavnějším přírodním lokalitám celé Austrálie. Doktor Brown je jedním z nejvytíženějších australských veterinářů. Každodenní pomáhání a zachraňování zvířat v nouzi je nečekaně dojemnou, ale i dobrodružnou podívanou. Chris Brown – ideál žen a vzor mužů – nenechá nikoho chladným.

Dramaturg Prima ZOOM Pavel Němec má přesně takové dokumenty rád: „Život naostro, to jsou strhující a zblízka zachycené osudy lidí, kteří se vydávají za hranice všednosti. Zažívají a dělají věci, nad nimiž mnohdy zůstává rozum stát. Hledají limity svých schopností, objevují, soutěží sami se sebou i s ostatními, po hlavě se vrhají do svých koníčků – nebo prostě „jen“ dělají svoji práci, která je pro nás ostatní stěží představitelná.

Mohou to být průkopničtí cestovatelé jako Miroslav Zikmund, který se oprávněně stal živoucí legendou. Mohou to být horolezci a milovníci extrémních sportů, kteří jsou pro svoji vášeň ochotni riskovat zdraví. Soupeřící posádky rybářských lodí. Řidiči, kteří se vydávají na nejnebezpečnější silnice světa; ať už z touhy po adrenalinu, nebo jen proto, že doma potřebují zaplatit složenky.

Může to být blázen do aut, který vyrábí nablýskané skvosty z trosek starých sporťáků, nebo expert na vojenskou techniku, který je totéž schopný udělat i s tankem. Reportér, jenž na vlastní kůži zkouší údajné dovednosti lidových léčitelů, nebo elitní iluzionista, který své umění testuje na náhodných kolemjdoucích. Může to být vytížený australský veterinář, v jehož ordinaci se mísí zvířecí dramata s úsměvnými příběhy, nebo třeba drsný odborník na přežití v divočině, který se živí jen tím, co sám najde a uloví.

To všechno je život zblízka a naplno – to všechno bude Život naostro.“

„Život naostro“ nahradí blok „Ztracený svět dinosaurů“. O oblíbené dinosaury a téma paleontologie ale diváci nepřijdou. Tento obsah samozřejmě z Prima ZOOM úplně nezmizí. Dokumenty s touto tematikou najdete nadále v rámci bloku „Tajemství Země a vesmíru“ v premiérách ve čtvrtek 18.00 – 20.00.

 

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, videa, dokumenty, zajímavé články a ještě něco navíc.

 

premiérové bloky

18.00–20.00

20.00–22.00

Pondělí

Volání divočiny

Největší katastrofy

Úterý

Cestovatelé a dobrodruzi

Po stopách historie

Středa

Zločin pod lupou

Fascinující příroda

Čtvrtek

Tajemství Země a vesmíru

Zaostřeno na války

Pátek

Záhady a konspirace

Úžasné oceány

Sobota

Odkaz dávných civilizací

Úchvatná říše zvířat

Neděle

Zázraky vědy a techniky

Život naostro

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…