Proběhly závěrečné konference projektu Rozvoj probačních a resocializačních programů

01.11.2016 13:12

Projekt Probační a mediační služby (PMS) Rozvoj probačních a resocializačních programů – posílení prevence a ochrany společnosti před opakováním trestné činnosti, který probíhá již od počátku roku 2011, se chýlí ke konci.

Proběhly závěrečné konference projektu Rozvoj probačních a resocializačních programů
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

PMS projekt realizuje v partnerství s Vězeňskou službou ČR a švýcarským Sdružením pro rozvoj probačních služeb ve východní Evropě a Probační službou kantonu Curych. Jednou ze závěrečných aktivit projektu realizovaného v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce byly dvě říjnové projektové konference.

První z konferencí by věnována Alianci proti dluhům, tedy odborné platformě, která sdružuje subjekty, které se intenzivně zabývají řešením problémů souvisejících s předlužeností osob, které se ocitají v mnohdy neřešitelné sociální situaci. Experti z Ministerstva financí, Ministerstva Spravedlnosti, Agentury pro sociální začleňování, Kanceláře finančního arbitra a RUBIKON Centra představili pokrok, kterého bylo na poli předluženosti jednotlivců dosaženo.

Na konferenci vystoupili také zahraniční hosté. Marjatta Kaurala a Anastasia Lapintie z kanceláře ombudsmana hovořily o problematice předlužení ve Finsku. „Nyní, když jsem se seznámila se situací v České republice, je naprosto jasné, že Finsko i Česko řeší velmi obdobné problémy. Malé rozdíly, které mezi našimi zeměmi existují, se mohou stát zdrojem inspirace. Osobně se těším na bližší spolupráci s českými odborníky,“ uvedla Kaurala. Elizabeth Weaverová ze skotské univerzity ve Strathclydeu představila zajímavý koncept zaměstnávání osob s trestní minulostí, a to pomocí sociálních družstev, jež jsou obvyklá například v Itálii. 

Navazující konference představila další základní části projektu. Jednalo se konkrétně o rozšíření kognitivně behaviorálních programů jako osvědčené metody řešení kriminality mládeže i dospělých, vytvoření komplexního reintegračního programu využitelného jak pro odsouzené ve výkonu trestu odnětí svobody, tak i pro pachatele vykonávající alternativní tresty, a o vytvoření podmínek pro zajištění udržitelnosti a stability rozšířených a inovovaných programů. Na konferenci vystoupili odborníci z PMS a z partnerských organizací, tedy z Vězeňské služby ČR, RUBIKON Centra, Centra podpory podnikání Praha a Centra dopravního výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…